Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Vineri, 11 Oct. 2013, 09:59
0
2367

Autorităţi în alertă: HCM Baia Mare - Gyori Audi ETO. Amenzi mari pentru scandalagii

Măsuri excepţionale de ordine luate de autorităţi pentru partida dintre HCM Baia Mare şi Gyori din Ungaria, din cadrul Ligii Campionilor la handbal feminin. Meciul este considerat unul care ar putea aduce incidente în tribune, din cauza rivalităţilor care există atunci când vine vorba despre români şi maghiari, tocmai de aceea jandarmii şi forţele de ordine care vor fi la meci vor face totul ca meciul să nu fie umbrit de incidente nedorite.

autoritati alerta hcm baia mare gyori audi eto.amenzi mari pentru scandalagii
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

După cum se ştie, sâmbătă, 12 octombrie a.c., începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, Jandarmeria Maramureş va asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul de handbal dintre H.C.M. Baia Mare şi Gyori Audi ETO.

“Jandarmeria Maramureş asigură opinia publică că toate resursele avute la dispoziţie vor fi mobilizate, astfel încât evenimentul sportiv să se desfăşoare în spirit de total fair-play, fără incidente care pot afecta buna desfăşurare a competiţiei sau climatul de ordine şi siguranţă publică. Accesul spectatorilor în Sală Polivalentă se va face doar pe bază de bilete, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare, Jandarmeria Maramureş recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Jandarmeria Maramureş solicită suporterilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile care vor fi asigurate cu acest prilej şi să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine, pentru ca această competiţie să se desfăşoare în condiţii optime”, a declarat Codruţa Ardelean, purtător de  cuvânt al  Jandarmeriei Maramureş.

Acesta a mai adăugat că pentru evitarea situaţiilor care ar putea duce la  tulburarea ordinii şi liniştii publice, Jandarmeria Maramureş ţine să informeze spectatorii că sunt  obligaţi să respecte cu stricteţe mãsurile stabilite de organizatori si forţele de ordine, pe traseele de deplasare cãtre/de la locurile de desfãşurare a competiţiilor si jocurilor sportive, în apropierea si în interiorul bazelor sportive.

“La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranţă, spectatorii au obligaţia de a prezenta documentele de acces si, dupã caz, actele de identitate. Spectatorii au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranţă, materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor. În incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligaţi să respecte ordinea, siguranţa si regulile stabilite de organizator.

Spectatorul care refuzã sã se supunã controlului corporal sumar si al bagajelor, efectuat de personalul de ordine si siguranţă, sau care sãvârşeşte, înainte de a intra în arena sportivã ori în momentul intrãrii, fapte de naturã penalã sau contravenţionalã în legãturã cu competiţia sau jocul sportiv respectiv, nu i se permite accesul în arena sportivã”, a adăugat Ardelean.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 9 ianuarie 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, constituie contravenţii:

- pătrunderea sau încercarea de pătrundere în incinta bazei sportive ori, după caz, a arenei sportive fără documente de acces sau prin încălcarea normelor legale de acces stabilite de organizator; ( art. 22, lit.a: amenda de la 80 lei la 200 lei sau prestarea a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- folosirea, în scopul pătrunderii în incinta arenei sportive, a documentelor de acces individualizate care nu le aparţin si care, potrivit normelor stabilite de organizator, pot fi folosite doar de către titular; ( art. 22, lit.a: amenda de la 80 lei la 200 lei sau prestarea a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- pătrunderea în stare de ebrietate sau consumul de băuturi alcoolice în arena sportiva; (art. 22, lit.c: amenda de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de 6 luni)

- introducerea sau încercarea de a introduce băuturi alcoolice în arena sportiva; ( art. 22, lit.c: amenda de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de 6 luni)

- introducerea în arena sportiva de inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen; ( art. 22, lit.c: amenda de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de 6 luni)

- refuzul de a prezenta documentele de acces si, după caz, actele de identitate, la solicitarea justificata a forţelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranţă; (art. 22, lit.c: amenda de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de 6 luni)

- refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv si al bagajelor de către forţele de ordine; ( art.22, lit.b: amenda de la 150 lei la 400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- ocuparea altor locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, urmata de refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie si pază sau al forţelor de ordine; (art. 22, lit.a: amenda de la 80 lei la 200 lei sau prestarea a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranţă, asupra bunurilor mobile si imobile aflate în incinta bazei sportive, precum si în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc;( art. 22, lit.d: amenda de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 120-200 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de un an)

- escaladarea gardurilor care delimitează spaţiul de joc sau gardurilor interioare de separare a sectoarelor; (art. 22, lit.c: amenda de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de 6 luni)

- urcarea/căţărarea pe gardul care delimitează spaţiul de joc de tribuna; (art.22, lit.b: amenda de la 150 lei la 400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- pătrunderea pe suprafaţa de joc, cu excepţia cazurilor de forţă majora; (art.22, lit.e: amenda de la 1.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 150-300 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de 2 ani)

- săvârşirea de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea ori scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţarea cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; (art.22, lit.b: amenda de la 150 lei la 400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- proferarea ori scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa fortelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranţă;(art.22, lit.b: amenda de la 150 lei la 400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- ameninţarea cu acte de violenta a forţele de ordine sau personalului de ordine si siguranţă; (art. 22, lit.c: amenda de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activitati în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au savârşit fapta pe o perioada de 6 luni)

- ascunderea feţei cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea;( art. 22, lit.d: amenda de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 120-200 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de un an)

- scrierea sau desenarea pe pereţii imobilelor, pe garduri sau pe alte obiecte amplasate în baza sportiva sau în arena sportiva; ( art. 22, lit.a: amenda de la 80 lei la 200 lei sau prestarea a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- dezlipirea sau distrugerea reclamelor, anunţurilor si afişelor expuse de organizator în incinta bazei sau a arenei sportive, precum si deteriorarea, ridicarea sau mutarea semnelor ori indicatoarelor amplasate de organizator, pentru facilitarea accesului în arena, sau a celor care semnalează existenta unui pericol pentru viata persoanelor;(art. 22, lit.a: amenda de la 80 lei la 200 lei sau prestarea a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- ridicarea sau mutarea, fără drept, a barajelor, gardurilor ori altor obstacole amplasate de organizator sau de către forţele de ordine, pentru delimitarea sectoarelor de tribuna ori peluza, pentru separarea grupurilor de suporteri si a terenului de joc de tribuna, inclusiv pe cele amplasate cu caracter temporar; (art. 22, lit.d: amenda de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 120-200 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au savârşit fapta pe o perioada de un an)

- amplasarea emblemelor, pancartelor, bannerelor, afiselor, steagurilor sau altor mijloace de publicitate vizuala în alte locuri decât cele stabilite de organizator; (art.22, lit.b: amenda de la 150 lei la 400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- nerespectarea regulilor stabilite de organizator privind deplasarea spectatorilor în incinta arenei sportive; (art. 22, lit.a: amenda de la 80 lei la 200 lei sau prestarea a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii)

- nerespectarea masurilor de ordine dispuse de organizator sau de comandantul fortelor de ordine, în cazul producerii unor catastrofe, calamităţi naturale sau al altor pericole; (art. 22, lit.c: amenda de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de 6 luni)

- refuzul de a părăsi imediat arena sportiva, daca măsura evacuării a fost dispusa de către personalul de ordine si siguranţă sau de către forţele de ordine; (art. 22, lit.c: amenda de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum si cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile si jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioada de 6 luni)

În cazul sãvârşirii contravenţiilor, contravenientul poate achita, în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii prevãzute, agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.

Fapta unei persoane, cãreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivã unde se desfãşoarã o compeţitie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia constituie infracţiune si se pedepseşte cu închisoare de la o lunã la 3 luni sau cu amendã, în conformitate cu prevederile Lg. nr. 4 din 9 ianuarie 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competiţiilor si a jocurilor sportive. 

Articole din aceeasi categorie
Peste 7500 de participanți s-au înscris la cea de-a IX-a ediție a Maratonului Internațional Cluj-Napoca care va avea loc la Cluj-Napoca duminică, 14 aprilie.
05 Apr. 2019
14:15
0
Naţionala României va juca la Cluj şi Botoşani în Rugby Europe International Championship 2019, a anunţat Federaţia Română de Rugby (FRR) pe site-ul său oficial.
27 Dec. 2018
08:30
0
De vineri, 16 noiembrie și până duminică, 18 noiembrie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduiește Campionatele Mondiale de Futnet.
16 Noi. 2018
12:24
0
Iulius Mall Cluj găzduiește, pentru al șaselea an consecutiv, cel mai mare turneu de squash organizat în România.
16 Noi. 2018
09:29
0
Cei mai buni jucatori de futnet din lume se vor întrece la Cluj-Napoca, în perioada 16-18 noiembrie, în cadrul Campionatului Mondial.
06 Noi. 2018
08:45
0
Asociația Sports Culture organizează evenimentul de înot de 24 de ore ce va avea loc pentru prima dată la Cluj-Napoca.
01 Noi. 2018
08:45
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide