Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 21 Dec. 2016, 12:00
45
8222

Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcția de premier al României. Dragnea: Aveam dreptul să solicit această funcție pentru mine (UPDATE)

Liviu Dragnea a anunțat propunerea pe care a făcut-o președintelui Klaus Iohannis cu privire la persoana care ar urma să formeze noul Guvern al României. PSD, alături de ALDE, a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Liviu Dragnea a făcut un pas înapoi. Deocamdată. Nu el a fost propunerea, deși a spus că fiind președintele partidului care a câștigat alegerile avea dreptul să solicite această funcție pentru el. El a anunțat însă, că Sevil Shhaideh este singura propunere pe care o va face. "Dacă nu va fi acceptată, ne vedem în altă parte", a spus Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, și este absolventă a Academiei de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. Ea a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa și este căsătorită cu Akram Shhaideh.

Sevil Shhaideh provine dintr-o familie de tătari, iar numele numele de fată este Geambec. Soțul ei, Akram Shhaideh este născut la Damasc, capitala Siriei. Ea ar fi primul premier femeie din istoria României și primul premier de religie musulmană.

UPDATE

Liviu Dragne a subliniat de mai multe ori, când a făcut anunțul, că funcția de premier ar fi trebuit să îi revină și că el va fi responsabilul politic al guvernării.

"Aveam dreptul legitim să solicit funcția de prim-ministru, conform cutumelor. Dar am ținut cont de declarațiile președintelui de până acum și de o lege în vigoare. O condamnare nedreaptă și o lege profund neconstituțională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această funcție pentru mine. Deocamdată", a spus Liviu Dragnea.

Acesta a mai spus că primul-ministru va trebui să îi dea garanția că îndeplinește câteva condiții, respectiv că "nu megre acolo să facă proiecte în nume personal". El a mai spus că premierul trebuie să fie un om în care el să aibă încredere totală și să îi dea posibilitatea ca el să își asume acțiunea pentru programul guvernamental.

"Am venit cu o soluție care sper să fie acceptată pentru a putea forma rapid un Guvern. Propunerea este Sevil Shhaideh, care a fost ministru al Dezvoltării și a lucrat mult cu mine. Este un om în care am încredere totală", a mai declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a subliniat, de asemenea, că el va fi responsabilul politic pentru acțiunile Guvernului. De asemenea, a spus că nu el va fi premier, "deocamdată", explicând că nu este de acord ca în România el să fie decazut din drepturi pe viață. "Așa ceva nu există într-un stat de drept, numai pentru acuzații de genocid", a spus el.

Dragnea a mai declarat că este singura propunere pe care o face președintelui pentru funcția de prim-ministru. "Dacă această propunere va fi refuzată, ne vedem în altă parte", a încheiat Liviu Dragnea.

Articole din aceeasi categorie
Fostul președinte și consilier județean al PMP Cluj, Rareș Rusu, alături de președintele organizației Câmpia Turzii și fost secretar general al județului, Marian Morar, de președintele organizației De
27 Mar. 2018
18:23
10
Primul-ministru desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat vineri noul cabinet care urmează să fie validat de Parlament.
26 Ian. 2018
16:44
4
Reprezentanții UDMR s-au întâlnit astăzi cu cei ai PSD și cu primul-ministru desemnat Vioroca Dăncilă.
23 Ian. 2018
14:05
7
PSD a retras sprjinul acordat premierului pe care l-a numit, pentru a doua oară într-un an. Paul Stănescu ar putea fi premier interimar.
15 Ian. 2018
21:55
4
Ales în Parlament pe listele Uniunii Salvați România, deputatul clujean Adrian Dohotaru își dă demisia din partid și le cere colegilor care nu sunt de "dreapta" să îi urmeze exemplul.
31 Oct. 2017
11:27
4
La capătul unei ședinţe a Comitetului Executiv al PSD care a durat până aproape de miezul nopții, Guvernul a rămas fără trei miniștri.
13 Oct. 2017
10:25
1

Post new comment

Comentarii

De ce domnul Johannis, ar fi mai roman decat doamna Sevil ... ( sau oricare de la UDMR accptati la colaborare in vederea guvernarii ) sau alti minoritari conationali ?

pe cale sá piardá nominalizarea de Prim-Ministru în favoarea lui Vasile, portarului de la Sediul Central PSD de pe Kiseleff dar a reusit Dragnea sá încline balanta enumerând "succesele" aduse lui personal de la Ministerul Dezvoltárii cât si cele aduse lui Nicusor Constantinescu de la CJ Constanta. "Asta furá mai bine ca noi totzi !" au exclamat membrii partidului si au votat-o în unanimitate.

portarul ÍN LOC DE portarului
Românii e perfectzii Pámântului... d'aia comentariile lor nu au nevoie de optiunea de reeditare a textul.

Fekete Béla 21 Dec. 2016 | 16:07 replică 0 Imi place! -10 Nu-mi place!
Prima impresie : clar,e marionetă. Şi....totuşi.....preşedinte sas ? Cine vrea asemenea oameni la cârma ţării ? Sau să fie o compensare pentru marginalizarea de 100 de ani ? UDMR-ul cu particioparea constantă la guvernare,a mai apucat la ciolan. Acum n-o să servească în public,în spate la separeu. Vor ridica tacit din mâini,vor vota cu două cartele şi au primit promisiunea că se vor prelungi discuţiile privind "renaţionalizarea patrimoniului maghiar transilvan, retrocedat parţial ".Mă da ce fain sună . Hai să mai scriu o dată : "renaţionalizarea patrimoniului maghiar transilvan, retrocedat parţial ". Că aşa stau lucrurile la noi în ţară . Şi fiiţi atenţi,dacă bine-mi aduc aminte Liviuţ a pomenit că ,"nu megre acolo să facă proiecte în nume personal"

Nu fiti rai ! Si Ceausescu a fost o corcitura romano-tatara si ne-a copndus si modernizat tzara 45 de ani , de pana si astazi inca se mai gaseste cate ceva de furat , ca nu s-a terminat "privatizarea " peste tot ! Atata vreme cat este cetatean roman, eu as fi pus si pe Morko Bella... de ce nu ? Terminati cu nationalismul asta de prost gust. Uitati Arafat, este Palestinian si a modernizat tot sistemul de aparare civila din Romania si astazi nimeni nu pune la indoiala faptul ca este mult mai roman decat bastinasii romani ... locali !
Indiferent ca-i "marioneta " sau ba, este o alegere foarte buna. Dar stau si va intreb eu, in ce tzara credeti voi ca primul ministru nu este "marioneta" celor aflat la putere politica ? Fiti oameni seriosi si bucurati-va ca aceasta domna, inclin sa cred ca este mult mai competenta decat chiat Dragnea care in fapt, conduce astazi Romania !

Fekete Béla 21 Dec. 2016 | 16:07 replică 0 Imi place! -6 Nu-mi place!
Prima impresie : clar,e marionetă. Şi....totuşi.....preşedinte sas ? Cine vrea asemenea oameni la cârma ţării ? Sau să fie o compensare pentru marginalizarea de 100 de ani ? UDMR-ul cu particioparea constantă la guvernare,a mai apucat la ciolan. Acum n-o să servească în public,în spate la separeu. Vor ridica tacit din mâini,vor vota cu două cartele şi au primit promisiunea că se vor prelungi discuţiile privind "renaţionalizarea patrimoniului maghiar transilvan, retrocedat parţial ".Mă da ce fain sună . Hai să mai scriu o dată : "renaţionalizarea patrimoniului maghiar transilvan, retrocedat parţial ". Că aşa stau lucrurile la noi în ţară . Şi fiiţi atenţi,dacă bine-mi aduc aminte Liviuţ a pomenit că ,"nu megre acolo să facă proiecte în nume personal"

V-a fi foarte înteresant de urmărit evoluţia scorului. Deocamdată e 0-6. Hai să mai scriu o dată : "renaţionalizarea patrimoniului maghiar transilvan, retrocedat parţial " Să fie acest subiect chiar atât de deranjant ? Nu l-aţi văzut pe L.D. căt de stânjenit era la semnarea protocolului cu UDMR ? La masa acea,pentru semnături,nu se ştia unde se termină fundul lui Hunor şi începeau nasurile lui Dragnea,Constantin şi Tăriceanu. Nu mă înţelegeţi greşit. Nu-mi face plăcere. E un joc sadic de nervi,în care ni se dă cu ţârâita ,puţin câte puţin,sub paravanul retrocedărilor,ce era al nostru,pe urmă câte-o decizie a unui tribunal anulează tot. Uite Liceul Unirea,din Tg-Mureş-nu e,uite Umf-ul-nu e,uite o clădire din centrul din Oradea,al Bisericii Catolice-nu e. Uite sute de ruine( cetăţi,castele,curii,palate,proprietăţi,terenuri,păduri,etc )-nu e.
Ca la alba-neagra ,
statul român spune,
asta are,asta n-are,
totul se distruge,
nimic nu se repară.
Şi disperaţi aleşii,nu ştiu cum s-o drege. Una au promis,şi alta se alege

@Fekete Béla te deranjează "renaţionalizarea patrimoniului maghiar transilvan, retrocedat parţial "? Şi mai spui de „sute de ruine( cetăţi,castele,curii,palate,proprietăţi,terenuri,păduri,etc )”. Sunt de acord cu retrocedarea integrală (fizic sau contravaloarea proprietăţii) a celor care după WW1 (mai ales după 1920) au rămas pe teritoriul româniei şi şi-au pierdut proprietăţile după 1947. Dar nu pot fi de acord să fie retrocedat nimic din ce au împroprietărit hortiştii între 1940-1944. Toţi cei care după ww1 au părăsit ţara, au fost despăgubiţi financiar printr-un tratat semnat între Bucureşti şi Budapesta în 1920. Şi acum să-i mai despagubim o dată?

Exista documente scrise cu aceste despagubiri. Exista chiar situatii in care statul a oferit 10% compensatie suplimentara inregistrate tot sub forma de documente. Dar ungurilor gen belutzi cel negru le place sa relateze numai de ceea ce le convine si acestia chiar cu dovada evidenta in fata spune "nu-i adevarat"! Cunoastem genul acesta de indivizi autisti nationali, traind in mijlocul informatiilor revansarde si false pe care numai ei vor sa le accepte.

Exista documente scrise cu aceste despagubiri. Exista chiar situatii in care statul a oferit 10% compensatie suplimentara inregistrate tot sub forma de documente. Dar ungurilor gen belutzi cel negru le place sa relateze numai de ceea ce le convine si acestia chiar cu dovada evidenta in fata spune "nu-i adevarat"! Cunoastem genul acesta de indivizi autisti nationali, traind in mijlocul informatiilor revansarde si false pe care numai ei vor sa le accepte.

Uite ,eu te cred. Dar totuşi pentru acei autişti naţionali,dă-ne un (una bucată ) exemplu . Tot cu această ocazie încearcă să mă convingi că, în cazul de speţă persoana sau persoanele au plecat de bunăvoie,nevătămaţi,neconstrânşi. Şi mă gândesc că despăgubirea s-a făcut la valoarea din 1914 şi nu la preţul de ruină din 1920. Una bucată exemplu ( ca la proşti ) Şi vezi să nu fie cu valoare mare că ,urmează să-l înmulţesc cu căteva sute de mii . Sau stai să mai citesc o dată ," compensatie suplimentara inregistrate tot sub forma de documente" -asta cum vine ? Le-o scris o cifră pe hârtie ?Nu ştiu mă,sunt prost . Te rog să-mi explici !

https://m.youtube.com/watch?v=nuMrBvet3Xo

Adică statul Maghiar a transferat României, Transilvania ca bun public. Cu clădiri,terenuri,etc,etc,. Şi ilustrul nesimţit spune că ,pe vremea Ungariei clădirile aparţinând statului erau date în folosinţă Bisericii Reformate Pe urmă,nesilit de nimeni şi de bună voie, maghiarii au transferat bunurile respective statului Român,cu specificaţia că biserica Reformată trebuie să iasă. Asta trebuie să înţeleg eu ? E un caz,dar care se judecă pe fond. Termen de specialitate,care în aceste cazuri denotă o nesimţire fără margini.

Sunt ferm convins că ,nici tu nu crezi ce ai debitat. Am mii de exemple pe vârful deştelor,dar să luăm doar una astăzi,sau să vâd cât mă-ntind.Un caz ,care seamănă cu alte zeci,proprietatea de la Chiraleş....hai s-o lăsăm moartă. E greu de crezut că, statul Român,care a dotat armata cu opinci, a despăgubit pe cineva şi pe urmă a lăsat toată investiţia în paragină. Şi pe Ady Endre cine l-a despăgubit ? La Ciucea ? Statul sau a încercat Octavian Goga să mai îndulcească amarul prietenului său ? Statul invadator Român a adus şi pământ în Transivania să dea la rumâni sau a plătit la preţul pieţei pe mari magnaţi latifundiari ? Miram-aş ! Că doar Vass Albert d-aia a fost supărat,că statul i-a împărţit proprietatea la foştii refugiaţi. Care au ajuns să vâneze în pădurile lui aproape milenare. Poveşti....mai lasă-mă ! Sunt sătul. Unde dracului s-a mai întâmplat ( în America ) ca nişte migranţi să aibă pretenţii teritoriale în dauna băştinaşilor. Şi fi atent,faza că moldovenii şi valahii se trag din daci ,acum 100 de ani încă nu era la modă.

Mă ,ce faţă de tătar are doamna. Oare câţi din românii actuali sunt tătari, ca doamna . Ah ! M-am prins ! E sub acoperire .

Nu are ce cauta un prim ministru musulman la noi in tara!!!! Suntem crestini.

Marturisesc ca il respect pe Arafat mai mult decat pe alti crestini consacrati.

Da ce, mah c-acatule rasist, Obama nu e negrotei? Este SUA tara de negri?

Obama e crestin!!

obama hussein.......

Se respecta vointa voastra politica exprimata la vot. Atata vreme cat Clujul este rosu, ar fi bine sa va tineti gura cu totii.

poate ai vrut sa zici Timisoara : )

si acum prosláveatzi Clanul Bâlbâitei Calfe de Cizmar si faptul cá orasul a fost "redecorat" cu olteni, tzîgani si altzi reprezentanti de seamá ai poporului mioritic este o bine gânditá másurá de prevenire a repetárii "sub aspectul" celor sávârsite de localnici în decembrie '89.

mai meri mă dobitocule in că-cat cu familie cu tăt! si stai acolo... că acolo e de cei ca tine... ar fi rămas in 1989, dupa tine, RO singura tară comunistă, cand tot lagărul socialist s-a prăbusit in jur! ..... DACA NU ERA TIMISOARA, AM FI AVUT O REVOLUTIE DE CATIFEA! mare cretin esti! ! pe ce lume trăiesti, si de unde, din ce zoaie ale societătii, ai mai iesit? ? esti ros de frustrări, un ulcerat!

aia s-ar fi dat tot pe cartelá?
De chiori de foame ce erati în '89, v-ati omorât unii pe altii ca orbii, cum nici mácar albanezii n-au reusit si asta doar ca sá schimbati o calfá de cizmar pe o cioará vopsitá la Moskova. S-o fi prábusit lagárul socialist din jur dar nu si bolovanul din România pe care doar l-ati spoit cu denumirea de social-democrat.
Mai abtzine-ti ghiolbánismul má ioane si las-o mai încet cu insultele cá s-ar putea sá te pomenesti bágat chiar în pïzda má-tii.

mă pruncule, tu nu vezi că in prostia ta, ti-ai dat răspuns singur? păi daca am schimbat un,,cizmar pe o cioara",ce nevoie mai era de closetăreala de la Timisoara? păi gandeste si tu logic, că acuma iti formezi gandirea, nu era mai bine revolutia ta de ,,cafea"? ... nota 4,sezi in că-cat!...
ai prins si tu trei injurături si vi aici si bagi commuri cu vocabular de puradel, nu te-a invătat mămica si tăticu sa nu umbli cu tsăgani că ajungi ca ei? pană si gandirea ta e de puradel, p'ulifriciule! ;=D ;=D

de grupa mare, o cretinitate mai efervescentá ca REVOLUTIA ta DE CATIFEA n-am vázut de mult timp si degeaba ai întors-o (tot tu) pe "cafea", ca tot cretinitate rámâne:
Ceausescu si Iliescu zdrángánind din chei (ca-n Cehoslovacia) dupá care Ceausescu i le dáruieste pe ale lui lu' Iliescu. Urmeazá o cálduroasá îmbratisare comuistá în aplauzele si ovatiile securistilor si a neîntinatilor comuisti prezenti la festivitate☺
Nu sunteti dumneavoastrá asa de amabil, dupá ce mai înfuleci si ceva blide de cácat mioritic má retardel, sá scrieti si un scenariu de film pe tema asta ? S-ar vinde bine la Bollywood.

mă puradel agresiv, mă de unde-ai mai apărut si tu, mă tu de sărbători ai tras săruri pe nas!! ,,e" bune?, hai că vreau si io! cat le vinzi?? ;=D ;=D ia intreabă tu pe mămica ta sau pe tăticu tău, cand te linistesti la cap, si iti vor spune despre rahatul din 1989 din Timisoara, de care nu avea absolut nimenea nevoie, sau citeste că e pe toate ziarele, că văd că stii să citesti binisor :=D .... si mai vorbim dup'aia!...adica peste vreo 15-20 ani cand mai cresti si tu!...;=D ;=D !!!!

ore ce-o fi ? cá tare te mai fálesti cu ea.
There's an easier way for you: just GO FÜCK YOURSELF
and if that's not enough, go fück your mother,
your grandmother and then try
goats, sheep etc.

mă faci sa rad, mă cretinule, confunzi cafeaua cu catifeaua, ai trecut de ciclul primar la scoală?... la două clase cate ai, e bine pt tine să stai acolo de unde ai iesit, in că-cat, cu familia, că stati bine cu tăți! ;=D

imbecil ca sá meriti asta da' uite-ti fac o favoare:
mai du-te má si-n pïzda má-tii,
fárá familie cá poate nu-tzi încap tátzi la cât de mare te crezi má pupátor de cüruri comuniste.

Napoaca cá a votat un partid "vechi de 140 de ani" care, dupá 45 de ani de somaj, nu a mai reusit sá liberalizeze decâ hotzia si prostia... si un nou partid de $alva-MARI, cá FSN-ul n-a salvat decât securistii si comuistii neîntinati ☺

Prima impresie : clar,e marionetă. Şi....totuşi.....preşedinte sas ? Cine vrea asemenea oameni la cârma ţării ? Sau să fie o compensare pentru marginalizarea de 100 de ani ? UDMR-ul cu particioparea constantă la guvernare,a mai apucat la ciolan. Acum n-o să servească în public,în spate la separeu. Vor ridica tacit din mâini,vor vota cu două cartele şi au primit promisiunea că se vor prelungi discuţiile privind "renaţionalizarea patrimoniului maghiar transilvan, retrocedat parţial ".Mă da ce fain sună . Hai să mai scriu o dată : "renaţionalizarea patrimoniului maghiar transilvan, retrocedat parţial ". Că aşa stau lucrurile la noi în ţară . Şi fiiţi atenţi,dacă bine-mi aduc aminte Liviuţ a pomenit că ,"nu megre acolo să facă proiecte în nume personal"

Faina tarisoara avem si neam cel romanesc cu presedinte neamt protestant si prim ministru turc musulman la o populatie 90 % romana ortodoxa, sunt curios acum dupa numirea dnei care ar fi procentul pe care l-ar castiga psd ul. Asta su musulmanii intrece orice asteptare, inchinare la toate portile acuma si la turcaleti, Bravo ficiori sa inceapa constructia moscheii poate face subscriptie publica la fel ca si Cioleu cu Brancusi. HALAL NENICA

Protestantii sunt tot crestini, in schimb musulmanii nici nu ii accepta pe crestini.

Atunci pe ARAFAT de ce il tineti de atatia amar de ani in ministerul sanatatii ???

Arafat nu e musulman. Nu confundati etnia cu religia. E de religie bahai.

esti proasta... Arafat este Musulman 100%. Legenda cu bahai a fost nascocita de cei care nu pot accepta ca este un Musulman, si crescut Musulman...

Arafat este angajatul min. de interne.

si care-i diferenta, tot un musulman in minister ai !.....

M-am speriat ca a fi ceva bozgoroaica

e faptul cá nu e ALBANEZÃ ca si Prim-Plagiatorul neamului.

De Craciun noul prim ministru al Romaniei Sevil Shhaideh va ureaza Allahu Akbar !

.

au apucat paduchii in varf

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide