Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Sâmbătă, 27 Oct. 2012, 09:30
1
13775

Afecţiunile care pot fi tratate prin Reiki

Marile secrete se ascund în simplitate. Însă egoul nostru nu vrea să accepte. „Corpul este al nostru, dar nu suntem noi, gândurile sunt ale noastre, dar nu suntem noi, simţămintele sunt ale noastre, dar nu suntem noi. Ce suntem noi, atunci? Noi suntem atenţia. Unde este focalizată atenţia momentană, acolo fug gândurile, unde fug gândurile şi suntem focalizaţi, simţim, corpul este doar un vehicol care ne ajută să realizăm ceea ce am gândit”, spune Csaba Peterfi, maestru în şapte sisteme Reiki şi membru al Asociaţiei Române de Reiki.

afectiunile care pot fi tratate prin reiki
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Reiki-ul modern a fost redescoperit de japonezul Mikao Usui în 1920. Există peste 100 de ramuri Reiki. Este o metodă energetică şi totodată o cale de evoluţie spirituală, partea de terapie este vârful de iceberg.

„Eşti în permanentă legătură cu energia universală. Reiki înseamnă echilibru, niciodată nu destabilizează, se poate face doar bine sau nimic, niciodată rău. Este o metodă energetică de a lucra cu energia universală nepolarizată, neinformaţionalizată şi pe care o persoană iniţiată are capacitatea de a o canaliza către o altă persoană. Persoana care canalizează energia nu o stochează în corpul lui energetic, altfel s-ar impregna amprenta sa energetică”, spune Csaba.

Ce tratează Reiki?

Afecţiunile care pot fi tratate prin Reiki sunt: afecţiuni dermatologice, afecţiuni ale aparatului cardio-vascular, aparatului respirator, uro-genital, digestiv, sistemului nervos, endocrin, osos, afecţiuni metabolice.

Beneficii ale practicii Reiki: îmbunătăţirea stării de sănătate, relaţiilor interumane, dezvoltarea creativităţii şi intuiţiei, autocunoşterea, depăşirea situaţiilor psihice dificile, stărilor de stres şi de frică, echilibrarea energetică a corpului.

Csaba practică Reiki din 2003. „În primul rând este important autotratamentul, să nu mai fii dependent de nimeni, fiecare sunt cel mai disponibili faţă de propria noastră persoană. Dacă ai un dezechilibru poţi să intervi şi să echilibrezi. Este important de ştiut că nimeni nu vindecă pe nimeni, toată lumea se vindecă singur. Cine spune că vindecă pe alţii minte sau vorbeşte în necunoştinţă de cauză. Prin infuzia de energie pe care i-o dai celuilalt îi oferi suportul necesar organismului, ca să se ridice vibraţional şi să-şi pornească propria lui funcţie de autovindecare. Prin tratamente repetate, persoana respectivă devine capabilă să-şi menţină acel nivel energetic care să-i menţină starea de sănătate. Se acţionează atât pe corpul fizic, energetic-sălaşul sufletului şi mental- sălaşul spiritului. Niciun dezechilibru nu apare în plan fizic, ci prima dată, în planul mental şi energetic.

Reiki-ul lucrează în profunzime, pe cauză, efect. Se poate ca vindecarea să se întâmple instantaneu sau după o serie de tratamente. Indicat este un număr de 8-10 şedinţe, pentru că, după o singură şedinţă omul nu-i capabil să-şi menţină starea de echilibru şi într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă, iar decade şi se manifestă boala.

Organismul trebuie să-şi recapete vitalitatea şi capacităţile de autovindecare să fie la parametrii optimi. Cu fiecare tratament pacientul îşi ridică nivelul de conştiinţă care, cu câte mai scăzut, cu atât omul e mai vulnerabil bolilor”, spune terapeutul.

Cum se desfăşoară un tratament?

Prima dată se discută cu pacientul. Terapeutul este la fel de dedicat şi atent indiferent de boala pacientului, fie că e o durere de deget sau cancer. Este important să nu se ataşeze emoţional terapeutul de pacient, pentru că atunci se deschide un canal de du-te vino, energia este „gâtuită” dinspre terapeut spre bolnav.

Tratamentul se poate face direct sau la distanţă. Terapeutul captează energia universală prin chakra coroanei şi o transferă, prin intermediul chakrelor mâinilor, ochi sau suflu, bolnavului. Fluxul energetic este pornit conştient, la începutul tratamentului şi, la sfârşit, este oprit tot conştinent, de către terapeut. Acest lucru se face printr-o afirmaţie mentală sau vocală: Să curgă energia Reiki spre binele şi se spune numele celui tratat. 

Apoi, terapeutul apropie mâinile de zona unde simte dezechilibru energetic şi lasă energia să curgă, de la sine, fără nicio intenţie. La sfârşitul tratamenului se face o împământare, adică terapeutul reface legătura între pacient şi mama natură, prin chakrele tălpilor şi, astfel, se readuce echilibrul. Terapeutul Reiki nu opreşte pacientului tratamentele alopate.

Tratamentele Reiki se fac doar pe bază de solicitare, „nu ai dreptul să nu încalci liberul arbitru al celorlalţi, deci ajuţi doar dacă îţi este solicitat ajutorul. Universul acceptă orice manifestare, mai puţin manipularea. Pacientul nu trebuie să creadă în metoda Reiki, doar să îşi dorească cu adevărat să se vindece. Se poate practica doar pe bază de iniţieri făcute de maeştri. Sunt puţini adevăraţi practicanţi Reiki, ceilalţi, din păcate, aduc un prejudiciu sistemului Reiki şi îl discreditează.

Reiki se face în stare de subconştient nealterat, adică treaz. Reiki-ul este accesibil fără a te încătuşa, fără a te limita”, spune Csaba. Un tratament durează 30-40 de minute şi costă 50-100 de lei.

Peterfi aminteşte un adevăr pe care îl ştim cu toţii, faptul că foarte multă zice că e lipsită de energie.

„Între energia vitală şi cea reziduală este un dezechilibru, avem mai multă reziduală stocată în corpul nostru.  Contează mult gândirea pozitivă şi să fim activi. Universul este ceva dinamic, îi place mişcarea, acţiunea. Non-acţiunea nu este acceptată. Prin mişcare şi acţiune noi acumulăm tot mai multă energie vitală”.

Terapeutul clujean a avut sute de pacienţi şi nu i s-a întâmplat să nu îi poată ajuta. A remarcat că afecţiunile cele mai des întâlnite în ultima vreme sunt crizele de colecist, datorită stresului şi oboseala care se răsfrâng în primul rând asupra pancreasului, colecist şi ficat. Consideră că sunt trei categorii de bolnavi: cei care au dezechilibre energetice şi nu vor să facă nimic, cei care zic doar, că vor să se vindece, în subconştinetul lor nu vor, deoarece în momentul când sunt bolnavi, ei sunt răsfăţaţi de cei din jur şi le place, şi cei care consideră dezechilibrele o stare de moment, aceştia sunt cei care îşi recapătă echilibrul, se vindecă şi se menţin echilibraţi.

„Eu sunt Toma Necredinciosul, până nu experimentez şi mă lămuresc, un adevărar al altei persoane este doar o afirmaţie. Avem dureri cumplite de spate, mă blocam de mai multe ori pe zi. Primul meu pacient am fost eu însumi. După un timp nu m-a mai durut, mi s-a părut straniu, iniţial, eram aşa de obişnuit că există durerea. Apoi am continuat pe animale şi am văzut ce repede apar îmbunătăţiri în stare lor de sănătate. Asta a fost începutul”, îşi aminteşte Csaba.

Cele cinci principii Reiki: Nu mai sunt îngrijorat, nu-mi mai este teamă, îmi fac munca onest, mulţumesc pentru binecuvântarile mele, sunt bun cu toate fiinţele vii.

„Aceste afirmaţii repetate zilnic îţi dau o stare de spirit bună, pozitivă. Când simţi o decădere şi repeţi aceste vorbe îţi schimbi starea de spirit”, spune Csaba.

Zilnic, spune acesta, avem aproximativ 50.000 de gânduri. Cât din aceste gânduri ne sunt benefice şi câte distructive? Trebuie să învăţăm să ne ghidăm, să strunim gândurile, nu să fim conduşi de gânduri, ci să le conducem noi pe ele.

Csaba mai adaugă că orientalii spun că nu există oameni buni sau oameni răi, ci doar oameni odihniţi sau obosiţi. Cu cât eşti mai obosit eşti mai dezechilibrat, îţi desfăşori mai deficitar activităţile făţă de semenii tăi.

„Reiki se poate folosi pentru curăţarea energetică a obiectelor, locaţiilor, zonelor. Un obiect poate să fie purtător de o vibraţie de o anumită frecvenţă care poate fi benefică sau nu organismului. Într-o incintă unde s-au desfăşurat evenimente mai puţin plăcute, certuri, ură, invidie, se stochează vibraţii de frecvenţă foarte joasă care te afectează. De asta, cînd intri undeva, te poţi simţi bine, relaxat, detaşat sau, dimpotrivă, agitat, obosit, agresat, agasat, nu-ţi găseşti locul, începe să te doară capul dintr-o dată”, mai spune Csaba.

„Corpul ne dă semnale. Nu-i dăm atenţie, ne semnale mai mari, şi mai mari, apoi, ne dă durerea, boală. De asta se spune că durerea este prietenul omului, pentru că este un stadiu care e zice: acţionează, schimbă. Trebuie să fim atenţi la modul de viaţă şi de gândire. Cauza a tot ceea ce ni se întâmplă suntem doar noi, noi o generăm, mai mult sau mai puţin conştient, şi noi o trăim apoi ”, încheie Csaba.

Material preluat din Transilvania REPORTER

Articole din aceeasi categorie
Când e vorba să meargă la spital, romanul are o vorba: vii cu o boală și ieși cu două. De cele mai multe ori, de vină pentru această percepție sunt infecțiile nosocomiale.
05 Apr. 2019
12:00
0
Înrudite cu măceșul, fructele de aronia se numără printre cele mai benefice alimente. Specialiștii ne recomandă să le consumăm zilnic, deoarece sunt bogate în vitamine, acid folic și minerale.
04 Apr. 2019
17:00
0
Câștigătoarea campaniei „SHOW YOU CAN”, Dora Baias împreună cu ceilalți 4 finaliști ai competiției, Nicoleta Trif, Andreea Frățilă, Antonio Rob și Gabriel Vainagi se află în acest zile într-un interns
04 Apr. 2019
13:06
1
Cele mai bune tratamente vin din natură. Apă sărată, nămolul sau aerul curat de munte sunt elemente recunoscute pentru proprietățile terapeutice.
03 Apr. 2019
21:31
0
Începând de azi, oricine caută un loc de cazare pentru perioada festivalului UNTOLD, va găsi cel puțin o opțiune care să îi fie pe plac.
02 Apr. 2019
14:33
2
Cataracta este o afectiune oftalmologica frecventa, ce determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului.
22 Mar. 2019
10:17
0

Post new comment

Comentarii

Va recomand cu cea mai mare caldura pe MAIESTRUL CSABA !!!!

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide