Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Joi, 06 Aug. 2015, 16:47
98
30239

Despre Untold, Electric Castle și hateri. Despre Cluj

A avut sau nu de câștigat Clujul de pe urma Untold Festival? Întrebați taximetriștii, comercianții ambulanți, întrebați hotelierii sau pe cei care au localuri în centrul orașului, vânzătorii din mall-uri, întrebați nu în ultimul rând zecile de mii de oameni care au ajuns în acest oraș (deși numărul lor cred că se apropie fără doar și poate de o sută de mii, dacă luăm în calcul și personalul mobilizat pentru zona de service a festivalului, nu doar festivalierii).

11816064_1019803964720072_2
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Untold Festival este cel mai bun lucru care s-a întâmplat în Cluj-Napoca în 2015

Ecourile sale vor răsuna multă vreme de acum înainte, cu siguranță mult mai mult decât a răsunat eșecul intitulat Peninsula 2013 la Cluj-Napoca. Artiștii au fost ambasadori excelenți, publicul a fost peste măsură de primitor pentru un eveniment în România, iar organizarea a fost printre cele mai bune care s-au văzut până în prezent. Ca să-l citez pe bunul prieten Radu Neag, "unii organizatori de evenimente au aflat - și le-a stat parcă în gât - faptul că nu există doar un (unic) organizator/un festival/un eveniment". Trecând peste asta, festivalul a punctat exact ceea ce trebuia într-un an în care orașul vrea atenția europeană.

Potrivit unui raport din 2011 al Comisiei Europene, intitulat European Arts Festivals Strengthening cultural diversity, "during the three days and nights of the (Sonar - n.r.) festival, young people from different countries meet in Barcelona to listen to music and dance, to get to know people with different cultures and origins, and to enjoy together the joyful and sunny context of the city. In the case of the Sonar festival, electronic and dance music represent a strong cultural and aesthetic ‘catalyser’ which stimulates intense audience participation and a subsequent cosmopolitan attitude. Indeed, electronic and dance music represent, in a similar way to jazz music, a common language, especially for young people and new generations of festival-goers. Artificial sounds, electronic rhythms, as well as the presence of technology and computers in the performance, constitute what can be considered a contemporary expression of a cosmopolitan cultural common language". Foarte pe scurt, parafrazând, tinerii din mai multe țări se întâlnesc în Barcelona la Sonar Festival și ascultă muzică și dansează, iar muzica electronică, într-un mod similar jazz-ului, reprezintă un limbaj comun pentru ei.

O spune, deci, Comisia Europeană, care admite că la fel ca jazz-ul și muzica electronică a depășit stagiul de entertainment.  Dacă se poate la Barcelona, de ce oare nu s-ar putea și la Cluj-Napoca?

Sponsorizări din bani publici

Untold Festival este cel de-al doilea eveniment muzical major susținut de Primăria Cluj-Napoca după Peninsula din 2013, deși atunci contribuția financiară s-a ridicat la 50.000 de euro, dacă-mi aduc bine aminte, alături de sprijin logistic, iar în cazul Untold se vorbește de 400.000 de euro, plus sprijin logistic. Pe site-ul festivalului Sonar, încă de la înființare, Departamentul de Cultură al Regiunii Catalunia și Primăria Barcelonei apar ca sponsori, deși nu am găsit încă sumele pe care le pun la dispoziția organizatorilor care percep abonamente de circa 195 de euro pentru trei zile de evenimente. În schimb, festivalul oferă beneficii cuantificabile. In 2004, Sónar contributed 47 million euros to Catalonia's GDP (according to a study performed by Deloitte); three years later, in 2007, the figure had risen to 52 million euros. The impact on hotel occupancy in the city is also considerable in the days before the festival starts; the occupancy rate in 2011 was 83.65%, and in 2012 it was 83.11%. These figures increase to 100% for officially approved tourist apartments. - wikipedia

Potrivit documentului ”Public and private funding of music”, redactată de Michael Söndermann, în 2006, Guvernul Federal al Germaniei alături de entitățile executive de la nivel local au acordat circa 29 de milioane de euro sub forma unor fonduri nerambursabile pentru organizarea de festivaluri de muzică și evenimente similare, inclusiv unor companii sau ONG-uri private. În lucrarea de masterat Sustainable Event Management of Music Festivals: An Event Organizer Perspective , autor Stephanie L. Stettler Portland State University - 2011 autoarea concluzionează că Music festivals can only progress toward sustainability and take leadership if they are given the necessary support from government bodies and regulations.

E oare bine ca din banii mei să se finanțeze un asemenea eveniment? Alții au ajuns la concluzia că da, ba mai mult, foarte multe administrații locale au ajuns la concluzia că un astfel de eveniment muzical de anvergură aduce beneficii incomensurabile pentru o municipalitate. Da, un eveniment muzical, pentru că The third reason why music festivals present a direct relation with a cosmopolitan dimension relates to the fact that more than other kinds of art, music is able to translate the musical cultures of diverse places and people, and make ‘universal’ experiences out of them (European Arts Festivals Strengthening cultural diversity - 2011)
When you consider the $254 million Coachella brought to the desert region around Indio (and $90 million to the city itself), you can see why a city would do whatever it can to help. Apparently that only holds until a festival's established itself, at which point you grab for more
(Chris Parker - LA WEEKLY.com 17 aprilie 2013).

Primarul din Las Vegas, Carolyn Goodman, a luat parte la organizarea unui festival de muzică și artă în centrul istoric al orașului, în încercarea de a atrage atenția asupra unor alte zone ale metropolei aflate în afara faimosului Strip. Circa 60.000 de persoane au participat la principalul eveniment al festivalului, denumit Life is Beautiful.

Organizarea festivalului în oraș

Prima ediție a Untold Festival a demonstrat că un oraș precum Cluj-Napoca are capacitatea logistică de a susține un astfel de eveniment, chiar dacă acesta are loc în inima orașului. Există la nivel global o serie de evenimente care în mod similar pun stăpânire pe zone întregi ale orașului, iar accesul se face controlat, pe bază de bilet.

În Italia, la Lucca, o localitate de circa 87.000 de locuitori, s-a desfășurat în această vară Summer Festival. În piața centrală a orășelului au cântat, printre alții, Robbie Williams, Mike Knopfler, Elton John, Snoop Dogg, Lenny Kravitz, John Legend, Bob Dylan, Billy Idol, The Script sau Lauryn Hill - un line-up incredibil al unui eveniment desfășurat pe o durată de o lună de zile. Cu alte cuvinte, accesul locuitorilor a fost restricționat în medie tot la 4 zile în centrul orașului care s-a umplut de turiști cu aceeași frecvență.

În celebrul Rio de Janeiro are loc în fiecare an cel mai mare carnaval al lumii. Timp de câteva zile, o stradă și o piață centrală se transformă în celebrul Sambadrom. Se închid străzi cu mult înainte de eveniment și pentru mult mai mult timp decât s-au închis la Cluj-Napoca. Atrage anual milioane de spectatori din toată lumea, plătitori de bilete.

În Monaco și Singapore, an de an Formula 1 blochează căile centrale de acces rutier și pietonal și închide sute de afaceri pentru o scurtă perioadă de timp, în medie între 5 și 7 zile. Credeți că a cerut cineva întreruperea evenimentelor?

"Într-adevăr, în UK, festivalurile se țin pe un câmp deschis, dar aici este bine pentru că avem toate facilitățile, suntem chiar în oraș, putem merge în baruri sau restaurante înainte să intrăm la concerte" - Transilvania Reporter

În urmă cu un an de zile m-am opus derulării concertului lui Billy Idol în zona Piața Unirii din Cluj-Napoca ,la care erau anunțate garduri de circa 4 metri înălțime care să obstrucționeze priveliștea mulțimii neplătitoare de bilet. Și nu mi-a convenit nici închiderea unei treimi sau a două treimi din Parcul Central al orașului pentru Untold, dar am înțeles necesitatea. Cu alte cuvinte, Cluj-Napoca are de ales dacă își dorește sau nu să devină o destinație de turism cultural, la fel ca Rio de Janeiro sau Lucca sau de ce nu celebra Veneție cu al ei carnaval. Pentru că e la fel peste tot în lume, iar la Cluj Untold Festival a oferit pentru câteva zile un sentiment comparabil cu cel pe care îl au spectatorii celorlalte evenimente de anvergură - și vorbesc aici în calitate de plătitor de bilete la evenimente din afara țării.

Artificiile de la 5 dimineața

Concertele artiștilor anunțați la Untold au venit la pachet cu o încărcătură audio/tehnică/pirotehnică impresionantă. Tot ce le pot reproșa organizatorilor Untold este faptul că nu au anunțat că nopțile clujenilor vor fi albe și că muzica va continua până dimineață, deși pe undeva se întrezărea acest lucru, fiind vorba despre un festival. Altfel era imposibil de creat o atmosferă după care mulți dintre noi încă tânjim.
Cum în timpul zilei este imposibil să aduci 60.000 de oameni pe stadion la temperaturi de peste 35 de grade era ușor de presupus că evenimentul se va lungi în noapte.

E foarte important însă de menționat că municipalitatea clujeană ar trebui să dea dovadă de aceeași implicare și când vine vorba despre alte evenimente care solicită aprobare de funcționare după program prelungit.

Untold Festival vs Electric Castle

Aș fi de-a dreptul fals dacă aș spune la fel ca mulți alții că Untold nu merită comparat cu EC, că sunt altfel, altceva, altcumva. Ar fi trebuit atunci să spunem la momentul 2013 că nici Peninsula nu trebuie comparat cu EC pentru că e vorba de public diferit, line-up diferit, locații diferite. Dar n-a făcut-o nimeni, iar opinia publică a fost la acel moment tentată să se întrebe cum poate un festival mic să fie atât de bun și un festival mare să fie atât de prost organizat. De fapt, creșterea constantă a comunității și a festivalului EC se datorează în egală măsură bunei organizări și comunicări, dar și comparației cu eșecul numit Peninsula 2013 (și, nu în ultimul rând, anulării B'estfest în 2014). Cred că există și niște cifre care confirmă asta. Ca să fim sinceri până la capăt.

Am putea spune în continuare cum de n-au curs plângerile pe adresa primăriei Bonțida în legătură cu zgomotul infernal provenit din zona castelului și cum de au suportat bieții oameni asaltul turiștilor, dar poate că cei care s-au plâns de zgomotul Untold vor răspunde sec că bonțidenii sunt niște țărani. Alte comparații nu cred că își mai au rostul, deși eu abia în 2015 am gustat pentru prima dată atât EC, cât și Untold. Și nu m-am pronunțat până atunci în nici un caz și am susținut ambele evenimente, pe care le consider emblematice pentru Cluj-Napoca și pentru județul Cluj.

Cred că marele minus al EC în 2015 a fost faptul că a investit în Cluj-Napoca mai mult decât a primit. Și aici mă refer la faptul că zeci de mii de turiști au coborât în gara Cluj-Napoca, pe aeroportul Cluj-Napoca și nu în Bonțida (că n-aveau unde), zeci de mii au dormit în hoteluri din Cluj-Napoca și nu la gazdele din Bonțida și așa mai departe. Cu alte cuvinte, EC-ul a produs o contribuție financiară vizibilă prin propriii plătitori de bilete care cheltuiau și consumau în Cluj-Napoca înainte de a se îmbarca în autobuze, bani pe care EC-ul n-a avut cum să-i ceară înapoi (pentru că se desfășura în Bonțida, nu în Cluj-Napoca). Poate se va întâmpla anul viitor când sper ca în zona de cazare să pluseze și să ia în arendă de la Primăria Bonțida un teren pe care să-și construiască propriul Campus de festival (cred că și numele se potrivește). În acest fel ar putea monetiza măcar mai bine banii din cazări. De cealaltă parte, răutățile dintre festivaluri nu-și aveau locul sau rostul.

    
Notă: acest articol este o opinie exprimată de către autor, un material pe care l-am gândit de mult timp, dar pe care n-am avut pur și simplu oportunitea de a-l scrie. La baza acestui articol stau sutele de opinii eronate care și-au făcut loc în ultimele săptămâni în spațiul virtual, complet nedocumentate sau uneori pur și simplu trunchiate, din dorința de a reda doar partea de adevăr care susține ideea autorului

Notă 2 : există foarte multe motive pentru care primarul Emil Boc ar trebui criticat și pentru care lumea ar trebui să-l tragă la răspundere, dar Untold Festival nu este unul dintre ele. Am mai spus-o în urmă cu un an la deschiderea Photo Romania 2014, Cluj-Napoca a cunoscut o creștere nemaivăzută a numărului și a calității evenimentelor culturale în anii de mandat ai lui Emil Boc, o creștere care i se poate atribui și lui și administrației sale parțial, nu doar publicului sau organizatorilor de evenimente.

 

Andi Daiszler

Voteaza articolul
4 / 5 (99 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

Bună ziua, sunt Caroline Maclver. După ce a fost în relație cu soțul meu patru ani sa despărțit de mine, am făcut totul ca să-l dau înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult, pentru că cel mai important lucru din lume este familia și iubirea, soțul meu și copiii mei atât de mult. soțul meu sa uitat în ochii mei și mi-a spus că este între noi, i-am întrebat totul, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă o vrăjitoare de vrăjitorie care ar putea să-mi ajute să mă duc la pranz pentru a-l lua înapoi, dar în trecut am contactat un alt spioncaster online, dar niciunul dintre ei nu a reușit să-i aducă soțul înapoi, toți cer bani și nu fac nimic pentru a ajuta, am pierdut speranța pe spellcasters pentru că am crezut că nu există nici o putere în vrăji. Până când prietenul meu mi-a prezentat-o ​​la Oduduwa, adevăratul vrăjitor puternic. Sunt genul care niciodată nu a crezut că am scris din nou, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis Oduduwa pe canalul de scriere și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de șase zile lucrătoare, se întoarce la mine la telefon înainte de trei zile el a aruncat vraja și surprinzător a doua zi a fost în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns conversatiei si tot ceea ce a spus a fost ca isi pare rau pentru tot ce a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, care a fost modul în care am început să trăim împreună fericit din nou. De atunci, am promis că cineva pe care-l cunosc care are o problemă cu relația, aș fi de folos unei astfel de persoane prin referirea la el sau la singurul vrăjitor real și puternic de vrăjitorie, numit Oduduwa, care ma ajutat cu propria mea problemă.
Email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com Puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de ajutor în relația dvs. sau în orice altă problemă, cum ar fi: ...
1) iubiți vrăji de joc
2) Întoarceți vrăji pierdute de dragoste
3) Vrăjile de divorț
4) rolurile căsătoriei
5) ortografie obligatorie,
6) Returnați încrederea în vraja dvs. de relație
6) vrăji de rupere
7) Dovediți un fost iubit
8.) Vrei să fii promovat la vraja ta de birou / loterie
9) doresc să-ți satisfacă iubitul
10) Vraja magică în comanda respect și teamă în partenerul tău.
Contactați acest mare om dacă aveți probleme pentru o soluție existentă
contactați Oduduwa prin: Whatssap: Tel: +2348109844548
dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

Bună tuturor, spun acest lucru pentru că nu mai pot să-l păstrez la sine, acum că sunt mai bun și mai puternic, am făcut o operație în India acum două luni după ce un prieten de-al meu ma direcționat la spitalul specializat PYRAMID că cumpără rinichi uman nu l-am crezut până nu i-am contactat pentru a-mi confirma sinele, nici măcar n-am crezut la început, pentru că mi sa spus să mă înregistrez la NKF cu o sumă pe care nici măcar nu am avut-o în acel moment. informații în care să știe cât de gravă sunt. Îmi dau o asigurare că mi-ar plăti 500.000 de dolari, cărora mi-a fost plătită ju***EDITAT***te din bani înainte de a pleca în India pentru operațiunea care este
suma totală de $ 500,000.00 dolari după ce am plătit comisionul de înregistrare la NKF. Spun asta pentru că vreau toți cei care le doresc cu adevărat să fie donatori de rinichi pentru a le contacta pe e-mail de mai jos. Contactați-le și veți vedea un rezultat bun din ceea ce doriți să știu despre ce vorbesc.

pyramidmedicalcenter@gmail.com
WhatsApp + 2349054872932
CENTRUL MEDICAL PYRAMID

Numele meu este Kness Jane, din Canada, aş dori să împărtăşească mărturiile mele cu publicul larg despre ceea ce acest om mare numit GREAT MUTABA a făcut doar pentru mine, acest om mare are doar adus înapoi meu pierdut Ex sotul la mine cu vraja lui mare în termen de 48 de ore. Am fost casatorita cu sotul meu alanii Evans, am fost împreună pentru o lungă perioadă de timp şi ne-am iubit noi insine dar atunci când am fost în imposibilitatea să-i dea un copil de 2 ani el m-a lăsat și mi-a spus ca el nu poate continua mai apoi am fost acum în căutarea pentru moduri de a-l înapoi până când un prieten de-al meu mi-a spus despre acest om mare şi -a dat lui greatmutaba@yahoo.com e-mail de contact, atunci tu nu va crede acest lucru atunci când am contactat acest lucru mare om pe problemele mele a pregătit şi o vrajă foarte puternic pentru mine şi aduce sotul meu pierdut înapoi în 48hrs, şi după o lună am dor de perioada mea de lunar şi a plecat pentru un test, iar rezultatul a arătat că eram insarcinata. sunt fericit astăzi sunt o mama de o fetiţă, vă mulţumesc încă o dată MUTABA mare pentru ce ai facut pentru mine. Contactaţi-l pe e-mail privat greatmutaba@yahoo.com sau greatmutaba@gmail.com în cazul în care sunteţi afară acolo trece prin oricare dintre acest probleme sau Predictii in viata ta. sau puteţi adăuga mare om pe Whatsapp +2348054681416

Individul asta, Andi Daiszler, este un dobitoc. A scris doar truisme si platitudini, desconsiderand pe toti care ar avea o alta parere. Este, asadar, un hater, de cel mai jos nivel. Un tara de munte ajuns vanzator de xerox in oras si jurnalist fara vocatie si talent.

1 - Toti doresc ca UNTOLD sa se tina multi ani la Cluj, dar ca si un bun business ce sa aduca bani cat mai multi municipiului. Ca orice business el trebuie sa fie rentabil si sustenabil.

Asa ca stop la cheltuirea fara noima a 400.000 EURO din banii contribuabilului clujean (de ex. a mea), care nu a fost consultat daca doreste sau nu sa plateasca aceasta suma exorbitanta fara sa recupereze ceva.

De maine, Primaria sa intre ca si co-investitor si sa-si recupereze cu profit banii pe care-i va baga in astfel de afaceri. Altfel sa faca bine si sa se abtina de a cheltui banii tuturor clujenilor fara a aduce beneficii directe fiecaruia dintre ei. Preferam "Pane si" nu "Circ".

Pentru actuala editie PRIMARIA si personal PRIMARUL sunt obligatati sa prezinte Raportul Financiar, sa vedem cat a castigat Primaria si Consiliul Judetean din UNTOLD si Bergenbere.

Nu mai dorim sa auzim abureli de genul "Clujul pus pe harta nu stiu cui", "Imaginea unui oras de saltimbaci si hippioti drogati", dar mai ales exagerarile cu ce au castigat hotelierii, restaurantele sau nu stiu cati oameni pe o raza de 40 km pentru ca au oferit gazduire in camere nefiscalizate si alte "povesti cu pesti" ... nu ne mai intereseaza. Apropo, mi-a spus un clujean ca a pus 2 anunturi in romana-engleza pe site-ul UNTOLD si nu l-a cautat nimeni pentru cazare (!?) ...

Oricum, privatii n-au decat sa-si prezinte separat opiniile, pentru ca-s pe banii lor.

2. Greseala organizatorica majora a fost plasarea "MUZICII data TARE DE TOT" in centrul istoric.

Copii/tinerii s-au simtit prost in perimetrul inchis si cu sunete date la maxim, izbite de peretii "custii Unirii". Doar unii s-au dus la spectacolele gratuite. Majoritatea au preferat Stadionul - pe bani. Ei vor sa asculte aceasta MUZICA TARE (nu conteaza genul) in spatii deschise in care sa se zbengue, sa se simta liberi si nu sa fie urmariti/supravegheati de pe trotuarele vecine de trecatorii nemultumiti, parintii indignati ca-si vor distruge auzul si masinile sau motociclistii oligofreni cu tobele de esapament sparte intentionat, ce accelereaza inconstient si periculos pe langa ei.

3. CENTRUL E RENTABILIZAT SI PROEPER. Restaurantele au vad comercial suficient si sunt frecventate zilnic de oameni cu ceva bani. Nu merita sa-i deranjam si sa le tulburam sonor business-ul.

CopiIi/tinerii de la UNTOLD sau alte Festivale cu MUZICA TARE (nu conteaza genul) nu agreeaza astfel de localurii. Ei prefera sa manance si sa bea la Fast Food sau cat mai ieftin posibil; nu in locuri cu fite sau oameni maturi, acrii sau carcotasi "bogati" trecuti de 35 de ani.

Pe durata Festivalurilor cu MUZICA TARE (nu conteaza genul) restaurantele centrale isi pierd automat clientii traditionali si castiga modic. Un patron care are cea mai ieftina oferta mi-a spus ca e contrariat de galagia tot mai frecventa din Pta. Unirii ce ii alunga clientii si castiga infim de pe urma "galagiei".

4. SOLUTIA: Clujul are cateva spatii propice pentru MUZICA TARE (nu conteaza genul) si care trebuie rentabilizate. Ele pot gazdui Festivalurile cu MUZICA TARE (nu conteaza genul) si atrage mari investitii.

De exemplu, Parcul Feroviarilor si zona Strandului Clujeana ar putea fi rentabilizata cu Festivale si totodata legata prin finalizarea PROMENADEI SOMESULUI (idee geniala) cu STADIONUL - Cluj ARENA si Sala Sproturilor. Apoi Valea Grbaului, Hoia si altele.

Cer Primarului si Consiliului Locar sa stabileasca 2-3 amplasamente pentru MUZICA TARE (nu conteaza genul) si sa cera parerea clujenilor pana in 1 Octombrie cand se reintorc studentii.

De luna viitoare - septembrie, sa nu mai vedem si sa auzim MUZICA TARE (nu conteaza genul) in Piata UNIRII, ci doar manifestari linistite, culte si intelectuale, asa cum o cere obligatoriu arhitectura, firmele si institutiile sau locuitorii din Centru si opinia generala a peste 200.000 de clujeni normali la cap.

Cluj Arena si Sala Polivalenta sa gazduiasca mai multe evenimente, sa fie rentabilizate, sa produca bani pentru Cluj si sa nu se mai afecteze Parcul.Mare si Parcul Copiilor. Strandul din vecinatate-aflat in paragina, sa fie transformat in PARC al COPIILOR si publicului tanar.

5. AMENZI si PEDEPSE. Unde sunt institutiile pe care le platim cu banii contribuabililor si care au fost obligate prin lege sa previna prin avize si sa se auto-sesizeze la depasirea nivelului de zgomot din Centru? Unde sunt: Inspectia de Mediu, Spitalul ORL, Protectia Consumatorului, Prefectura, Asociatiile de Locatari din Centru, Consiliul Civic ...

Sunt convins ca au facut masuratori si le cer sa-si publice rapoartele de poluare sonora si incalcarea orelor de liniste, conform legii.

Unde e Politia care da AMENZI pentru GALAGIE, de genul http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/localuri-amendate-poluare-sonora-1...

Am asistat neputinciosi la o POLUARE FONICA/SONORA ce produce stress, oboseala, diminuarea sau pierderea capacitatii auditive, instabilitate psihica, randament scazut, fisurarea cladirilor, etc. In cazul Brgenbere si Untold din CENTRU s-a ajuns la ZGOMOT- o suprapunere dezordonata a mai multor sunete ce creaza halucinatii si deteriorarea aparatului auditiv. Ultrasunetele distrug globulele rosii din sange, apar migrene, greata sau chiar pierderea echilibrului. Infrasunetele produc ameteala, voma, un fals efect de euforie, sau chiar efecte cumulate...

Acest lucru nu-l doreau nici macar copiii fara discernamant/tinerii intre 14-30 ani la CONCERTE TARI (nu conteaza genul) si mai ales parintii lor care nu au stiut ca PRIMARUL si CONSILIUL LOCAL le-au pregatit acest "tratament sanatos pentru distractie".

Revedeti cadrul legislativ la: http://www.sanatatesiviata.ro/stiati-ca/620-poluarea-sonora-poluarea-fon...

Legea fiind incalcata trebuie sanctionati imediat toti vinovatii.

Nu dorim ca la Cluj sa se depaseasca nivelul legal al sunetului... avem destule paduri si pajisti in jur unde sa fie audiata MUZICA TARE (indiferent de gen) la Festivale profitabile economic, nu politic.

Pe viitor, nu dorim ca astfel de manifestari sa devina un pol de atractie pentru drogati, infractori din Europa dezaxata si sa dam de lucru inutil Politei, care va cere tot mai multi bani pentru a ne asigura securitatea acestui superb oras linistit si inteligent.

Sa prevenim de pe acum cu hotarari clare incompetenta si iresponsabilitatea viitorului primar si consilieri locali.

Atributii in domeniul asigurarii dreptului la un mediu sanatos mai au si reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor - prin Sectiile de Politie competente, care pot desfasura, printre altele, urmatoarele activitati:
- sesizeaza autoritatilor si institutiilor publice competente cazurile de nerespectare a normelor legale privind nivelul de poluare, inclusiv fonica;
- verifica si solutioneaza, potrivit competentelor specifice ale autoritatilor administratiei publice locale, sesizarile cetatenilor privind nerespectarea normelor legale de protectie a mediului si a surselor de apa, precum si a celor de gospodarire a localitatilor;
- constata contraventii si aplica sanctiuni;
In ultima instanta, Politia poate cere inclusiv retragerea autorizatiei de functionare a surselor generatoare de zgomot.

6. Acest articol a fost scris de un "tanar" Clujean-din-Cluj si care in anii '60 si-a facut singur prima chiara electrica pentru a cantat la "dansuri" pe 100 W , incercand sa dea cat mai tare muzica pop sau psihedelica a lui Beatles, Jimy Hendrix, Rolling ...

7. Concluzie: instig la respectarea legii si aplicarea amenzilor persoanelor vinovate in cazurile de mai sus, pentru a nu se mai repeta greselile si a scoate din Centru si din Parc manifestarile de ascet gen: MUZICA TARE (indiferent de gen).

PS - Stimate D-le Prof.Dr. Emil Boc, Primarul Clujului si Consilieri Locali va felicit ca ati adus un eveniment nou la Clujul Capitala Tineretuilui in perspectiva castigarii acerbei competitii pentru Clujul Capitala Culturala Europeana 2011.

Doar ca foarte putini din cei 60.000 de copii/tineri va vor aduce voturi...cat despre parinti lor, va pot spune ca au o opinie similara cu cea de mai sus.

bine scris numai ca asta nu e site-ul primariei si sansele sa ajunga sub ochii autoritatilor competente sunt f mici. Ar trebui cu copy paste dat mai departe pe site-ul domnuleprimar.ro

Ati atins esentialul...''Raportul'' financiar cred ca da frisoane...Ai inchiriat pe 35 000 de euro, iar schimbarea gazonului va costa de 10 ori mai mult...Ati observant ca pana si panourile de gard metallic cu care a fost ingradit perimetrul erau din Ungaria?

Bravo pentru comentariu! Ai atins esenţialul. Sigur că ar mai fi fost multe observaţii, atât despre Untold, cât şi despre alte evenimente care se desfăşoară în perimetrul REZIDENŢIAL al oraşului. Important este ca noi, dar mai ales Administraţia(Primăria) să constietizăm că nimic, dar absolut nimic, nu este mai presus ca nivelul calitativ al vieţii tuturor locuitorilor oraşului.
Apropo de Untold şi cât de bine organizat a fost, vin şi eu cu o întrebare. Ce s-ar fi întâmplat dacă după terminarea show-ului, la 4 dimineaţa, măcar ju***EDITAT***te din spectatorii de pe stadion, destul de ameţiţi de băutură, ar fi forţat să intre, după cum aveau şi dreptul, în sala polivalentă?

Primaria Barcelona nu da nici un euro festivalului SONAR.

Primaria Barcelona, la fel ca orice primarie, ofera aceleasi conditii tuturor celor, care doresc sa organizeze orice fel de eveniment.

Banii publici se dau dupa aceleasi reguli pentru toate lumea si sunt oferiti prin concurs de proiecte de catre institutiile de cultura, dar nu de PRIMARIE.

SONAR are vreo 90% finantare din surse proprii si vreo 10% din alte surse, dar nu PRIMARIA BARCELONA.

Auzi Andi ce spun oamenii astia? Ca minti cu Sonar, ca sa iasa cum vrei tu. huo

Si la Sonar participa pe zi jumatate din cat participa la Untold, iar la Ultra Europe conforma aceleiasi wikipedia, doar o treime in timp ce numarul artistilor invitati e la 20%

Iar Sonar pe timp de noapte se muta intr-o zona care nu deranjeaza pe nimeni. Ca sa citez si eu de pe google "Sonar by Night takes place in a large conference centre called Fira Gran Via, on the outskirts of the city. Take care not to mix up Fira Gran Via mixed up with Fira Montjuïc - they are in different locations in the city."
Asa cand prezinti doar ce vrei tu.

Bla bla bla.

Si autorul, si postacii.

Nu sustin pe nimeni, nu ma intereseaza.
Vreau doar sa spun ca Untold a fost evenimentul principal si cel mai important al Clujului in anul in care e Capitala Europeana a Tineretului. Deci, intr-o oarecare masura, e de inteles implicarea de orice fel a primariei. Nu stiu ce festival Jazz, TIFF, etc, anii trecuti erau pur si simplu niste evenimente dintr-un oras, si implicarea financiara a primariei nu era necesara. Dar poate e o alta discutie daca nu puteau primi anul acesta ceva finantare de la primariei, sa fie super-evenimente ale Capitalei Europene a Tineretului.

Nu cred ca acest articol de propaganda raspunde adevaratelor probleme ridicate de "hateri":
http://proiectcluj.wordpress.com/2015/08/02/paine-si-circ/

Andi, faci matanii in fata occidentului? Daca la ei e asa, voi ce vreti? Occidentul e modelul, perfectiunea, ceea ce ne trebuie si noua. Folosesti exemplele din occident ca puncte de reper de tip constitutional, infailibile, argumentul suprem. Scara valorilor tale este pur si simplu eronata.

Corect era :,,Despre Untold, Electric Castle și maghiari. Despre Cluj-Napoca."' De ce ? Pentru ca cele mai multe postari ,contra ,au fost facute de catre iobagii maghiari , care se cred mari intelectuali.

De unde naiba stii domne asta ? Esti Nostradamus sau ce ? Cum puii mei ti-ai dat seama ca este vorba de iobagii maghiari ? Esti colosal !!! Vezi prin tastatura cum vad altii prin globul de sticla ? Ar trebui sa te angajezi la Institutul national de Premonitii ! Esti foarte-foarte tare ca ti-ai dat seama cine posteaza ! Bravo, felicitari candidatule la premiul nobel (cu "n" mic).

Vezi ca ti-o iei in freza, fraiere ! Nu mai utiliza ID-uri ale altora !

iobag lu' scumpa de mu***EDITAT*** bombalaule :*

mumha-ta*..

la anul vreau si eu un festival bazat pe rock, nu bumtzi bumtzi. Se pot aduce trupe f bune ce sa fie gustate de toata lumea, trust me(ce a fost acum la rock the city... mai bine sa nu discutam, nu se pune).

si ca sa se aduca niste trupe ok, s-ar putea face un sondaj de opinie, nu-i asa greu, si sa se porneasca la drum de acolo

Voi sunteti batuti in cap. Hai sa ne intrebam de cu**l cainelui cum se va organiza festivalul. Ce-ar fi sa luam in considerare preferintele muzicale ale fiecarui dobitoc? Daca iti convine mergi, daca nu, stai acasa. Stilul muzical predominant al EC nu este pe gustul meu, dar am fost si m-am distrat oricum. Inceteaza cu prostiile, te faci de ras.

"un festival", draga. nu-ti face griji, nimeni nu vrea sa-ti modifice untold-ul in festival de rock, ci sa apara si unul de rock pe langa el. dar deh, e greu sa citesti cu atentie, cand vezi dusmani peste tot in jur.

Si totusi, daca nu ar mai fi niciun fel de eveniment in tara asta, ce ***EDITAT*** ati face voi astia criticii, marile minti ale Romaniei ?! Mai taceti si nu mai mancati atata ***EDITAT***, invatati sa va bucurati, sa mai zambiti din cand, e chiar placut, va recomand.

Tara de hateri *Punct

Ce ma amuza ! Hateri ?!?! Cine sunt haterii ?!?!?! Opinia veneticilor, care cred ca devin mai Clujeni, daca declara ca tin cu "U", ori daca si-au facut un "selfie" la Untold, cum ca cei ce nu aprecieaza in aceeasi masura activitatile mai mult sau mai putin culturale, de amploare, sunt "hateri" si evident "manelisti", de parca lumea se imparte in doua : iubitorii de atmosfera de club, si manelisti ?!?!?! Cred ca HATERI sunt cei ce scriu astfel de ineptii, precum acest articol si cei mai sus mentionati ! Nu apreciez nici Untold, nici EC, dar surpriza, nici manelele cu toate astea, le accept, din toleranta fata de ceilalti !!!

Felicitari ptr articol .Am avea nevoie de mai multe articole de genul care sa laude ceea ce se face bun.Stiu ca evenimentele negative sunt mai multe ,dar merita sa cautam acul in carul cu fan ptr articole pozitive.

Pai atunci si io vreau inapoi din banii care au fost dati de guvern bisericii. Mie catedrala manuirii neamului nu imi aduce nici un folos. Da, am scris manuirii. Nu e o greseala.

Nu le explica asta cretin-ortodocsilor, nu vor pricepe. Da, cretini...

Iata si opinia mea legata de Untold

http://lucianfanea.blogspot.ro/2015/08/untold-cluj-napocaromania.html

Cu ocazia " ANTOLD", cum jenant pronunta portavocile malaxorului culturalizant numele degringoladei somesene,Strainii, circa 100.000 la numar au descoperit ca si kakatul clujenilor pute la fel de tare ca al lor!

Da-te dracului de ungur I M P U T I T!!!!

Ce faci, il imiti pe dusu? Vrei sa fi clona lui?

Ce este povestea asta cu RaDu asta ? Da ce raspunde la fiecare ? Nu are si El o viata ? Nu ne intereseaza ce vrea,crede,doreste,gandeste ? EL ! Si isi mai si raspunde SINGUR ! RaDu ? pardon asta : Andan,ovi..mih...etc pardon asta RaDu lasa-ne...

Respect articolului si autorului in masura in care informatiile sunt corecte.
Strict la Summer Fest Lucca: concertele au inceput in jurul orei 21 (+/-) si se incheiau la ora 23:30-24:00. Iar centrul este asemanator unui Colosseum - sunetul ramane acolo. O singura locatie, o singura scena.
Informare cu dezinformare, adica multe omisiuni importante, ca ne faca sa credem ca si la altii e la fel ca la noi.
De acord, se tin festivaluri, dar cu respect pentru gazde. In rest totul e can-can.

alt mocan vinit in cluj care crede ca ne da sfaturi. un cretin. auzi, sutele de opinii eronate, numai a lui e buna. ce magar penibil.

Mai clujean decat Andi nu e nimeni in Clujul vostru. Vorbesti fara sa ai habar, ceea ce te face idiot. Punct.

E Andi ăsta clujean cum esti tu frumos si destept, adica deloc. E un taranel care a venit in liceu cu parintii in Cluj dintr-un sat unguresc din zona Huedinului. Ca si-a mai sters mucii si a invatat prin imitatie sa-si ia o camasa mai buna astea nu il fac clujean. Scrie prost si megaloman, un cretin cu ifose. Parintii si acum vand copii xerox in zona Universitatii, du-te sa-i vezi si sa ne spui daca ai vazut mutre de clujeni si apoi sa-ti ceri scuze pentru prostia si nestiinta ta.

Mentalitate romaneasca. Jumatate din voi zbierati ca din bani publici s-a platit la Untold si ca voi va vreti banii inapoi.

1 90% din voi nici nu va platiti taxele la stat pana nu va vin somatile in posta voi sunteti aia care ragaiti la zilele recoltei si va stergeti pe tricou cu manjeala de la mici. care in campanii electorale stati la cozi pentru un balon sau o bricheta.

2 Peste tot in lumea asta la evenimente majore comunitatea locala ajuta privatul cu bani cu facilitati ect. dar voi de unde sa stiti ca din dacia voastra 1310 rosie ajungeti pana la neamuri in aschileu si inapoi..germania pentru voi e un fel de marte.

3 Primaria in mod sigur isi va recupera investitia facuta in acest eveniment ....taxe impozite inclusiv imagine. Pai unii platesc milioane sa isi faca imagine orasului...imaginea atrage turisti care genereaza profit...dar e greu la voi totul se termina la Boc o blocat parcul si nu ma pot plimba in el sa il spanzuram pe Boc.

4 Un festivl tinut in camp nu ar fi generat niciodata profitul care la generat in oras...intrebati oamenii care sunt implicati direct : comercianti, taximetristi , hotelieriDar voua putin va pasa..pentru ca in mentalitatea voastra omunista jegoasa de hai ca merge si asa si hai sa ne mearga bine noua restu poate sa moara.Hatereala asta nu are legatura cu Untold are legatura cu mentalitatea romanului , romanului ciudos , comunist , rautacios dar tara are o speranta majoritatea dintre voi aveti peste 50 de ani...deci poate asa in cativa ani scapam de voi cum scapam de clasa politica si poate o avea tara asta un viitor mai bun.

Va salut hateri ..iar la anul daca o sa mergeti la munca poate facei si voi rost de bani sa ajungeti la UNTOLD ca defapt asta va mananca pe voi :)) nu ati avut bani de intrare.

ca sa fiu elegant (desi n-ar fi cazul cu limbrici ca tine): frunza verde baraboi / duca-te barza-napoi.

ai schimbat nickul ?!? :))))))

Asta e un nume nu e nick si cel de sus a fost primul comm dat de mine.

si prenumele care este daca asta e numele tau?

Pe mine nu ma intereseaza domnule chioscarii, terasele, firmele de imobiliare sau cine a beneficiat, pe mine ma intereseaza profitul domnule, ca Primaria a contribuit cu 10%, vreau sa vad PROFITUL intors in oras, o parte din banii aia, desi infima, erau banii mei si ii vreau inapoi.

Pe mine ma deranjeaza ca de pe urma acestui concert a avut de castigat Emil Boc, care a fost singurul dintre organizatori care a aparut constant in media. Ma bucur ca a avut de castigat Clujul, nu ma bucur cand vad ca are de castigat un primar care dupa o zi s-a inscris in cursa pentru un nou mandat, interna ce e drept, dar tot cursa e, le forteaza mana celor din PNL sa renunte la Seplecan, si are mai multi asi in maneca: reparatia strazilor (150 de milioane de euro cica), autobuzele 40 + 10 noi si acum Untold. Domnul Emil Boc se agita acum puternic ca vin alegerile, pentru ca apoi din nou 3 ani sa stea pe margine, asa s-a agitat si cu stadionul care este extrem de neprofitabil daca ati urmarit stirile au avut de platit de 10 ori cat au castigat pe chirie la Untold din cauza datoriilor la ANAF, tramvaiele mov care din 12 au ramas 4 si se strica tot timpul etc.

Asta cu linistea, domnilor dati in judecata Primaria si se va rezolva problema. A, nu aveti bani? Intentati un proces comun, cheltuielile vor fi minime.

In rest povesti cu hateri, hateri sunt peste tot, dar cum spunea un alt comentator, si fanii Untold sunt tot hateri, pentru ca ii jignesc constant pe cei care se plang, ii trimit in padure etc, hater exact asta inseamna, sa iti fie ciuda ca altul e sau vrea sa fie fericit, si pensionarii, gravidele si cei din centru dormeau linistiti, erau fericiti ca se pot relaxa in Parcul Central, asa ca cum sunt astia hateri si voi tot hateri sunteti, un gest normal ar fi sa le multumiti pentru intelegere, nu sa ii blamati si sa ii jigniti si sa le explicati ca trebuie sa se sacrifice pentru binele comun, de asta s-au saturat pe vremea lui Ceausescu din 1980 pana in 1989 cand au murit de foame sa ne platim datoriile.

Incredibil esti EF adica sa inteleg ca tu il vrei pe Seplekan primar in Cluj? Boul asta nici sa scrie nu stie, cred ca nici bacul nu l-a luat ce sa mai vorbim de studii sau poate o sa spui ca e un bun manager? Intr-un oras ca si Clujul un astfel de personaj, semianalfabet sa candideze la primarie e deja o mare jicnire la adresa noastra. Pe langa ca e idiot mai e si fudul doar ce a lasat-o pe amarata aia la altar ca de se vedea deja primar. Legat de festival sa stii ca pe mine criticii ca tine m-au facut sa merg cu toate ca am 42 de ani, nu simi place muzica electronica dar bucuria tinerilor m-a marcat.

Dar alte partide nu mai aduc candidati la primarie? Nu exista numai pdl-ul vopsit in pnl? Independenti, ceva?

Uite ca ai un sef de promotie care nu stie sa termine un pod in 3 ani, si se ridica pe varfuri langa Kovesi de complexat ce e, ca sa para mai inalt. E mai bine ca ti-a dat 4 zile de circ? La atat se rezuma nevoile tale?

Acest festival a fost un succes nesperat de mare iar voi indiferent ca sunteti clujeni sau din alta zona a tarii ar trebui sa va mandriti fiindca face mare cinste ca imagine intregii tari pe plan international, dar nu, nu se poate fiindca trebuie sa aruncati cu noroi si venin in orice indiferent de cauza. Toti turistii au avut numai laude la adresa tarii si a cetatenilor sai, iar asta indiferent de preconceptiile create pana sa ajunga aici, ca dovada multi au ales sa mai ramana si sa viziteze tara. Deci poate ca ar fi bine sa cotizeze si Guvernul Romaniei fiindca spre deosebire de Biserica Ortodoxa care primeste bani cu nemiluita de la statul roman, acest eveniment a adus si va aduce si dupa finalul sau, mari beneficii financiare cat si de imagine Romaniei.

de ce crede mintea ta de bibilica ca (sic) restul lumii si al tarii lesina de invidie? crezi ca frecangii aia de discuri si-au inceput si si-au incheiat carierele aici? a, ca nicaieri in lume nu-i lasa autoritatile pe retardatii iubitori de bumtzi sa f..u.ta nervii unui intreg oras, 4 zile si 4 nopti, asta e altceva, dar strainii ne privesc cu mila, nu cu invidie, pentru aberatia in cauza

Ce profit vrei tu SA VEZI dupa un festival peste noapte?

Da unde-i profitul din banii acordati de stat si de primarii Bisericii Ortodoxe Romane an de an? In limuzinele de lux cu care se plimba "preafericitii" capi ai BOR?!?

Vrei sa vezi profit?? Du-te si intreaba piticania de primar unde este PROFITUL primariei ca urmare a faptului ca din banii mei si-ai tai, aceeasi primarie care acum a dat bani unui festival, le plateste transportul gratuit si nelimitat pensionarilor an de an?

Aceiasi pensionari care acum urla ca "de ce s-au dat bani unui festival"?!?

Acolo sa cauti tu profit mai, nu in urma succesului unui festival a carui mecanism de generare a profitului PE TERMEN LUNG, nu poti sa-l intelegi.

Dar ce te doare si pe tine si pe toti cei care cauta bube festivalului e de fapt personajul Emil Boc.

Si in ideea asta ca sa fortez putin lucrurile, daca prin absurd primaria Cluj ar aloca o importanta suma de bani ptr operarea si salvarea vietii unui copil la o clinica din oras, iar ulterior piticania de Boc si-ar trage o poza alaturi de copil, parinti si chirurgi, ati avea tupeul de a spune ca copilul ala nu merita salvat?
Ca banii dati de primarie s-au dat ilegal, ca unde e profitul tau, ca Boc isi face doar campanie, deci logic era ca acel copil sa fi fost lasat mai bine sa moara decat sa ajunga Boc sa mai castige un dram de capital de imagine?

Cam astia sunteti cei care loviti in festival doar cu scopul de a lovi in Boc. Niste Olguta Vasilescu, Mircea Badea, Gadea, multiplicati.

Dar care circulati zilnic gratis cu ratucul si va rugati in bisericile ortodoxe...

Nu toti pensionarii cu gratuitati au religie ortodoxa. Iar primaru a aparut peste tot in promovarea ce a fost facuta la festival si dupa se arata tot asa. Pentru poza cu copilu nu avea ce sa caute primaru. Era suficient sa se cunoasca ca primaria aparticipat.

Multumim EF! Este un comentariu perfect pentru clujenii cu memoria scurta. Eu de-al dracu' nu voi vota un astfel de individ care se foloseste indirect de resursele primariei pentru a-si imbunatati imaginea personala. Asta spune multe despre moralitatea lui!

porc ordinar ce esti dar iar ai aparut din cotetz ? vezi ca sa nu dau linkurile unde cersesti felatie de la fata lui Boc javra

excelent spus!

ba voi sunteti normali?! sa compari sonar cu untold e ca si cum ai compara maneau cu beethoven!!!

Din punctul meu de vedere cei care se plang de locatia Untold si de galagie sunt pur si simplu ridicoli. Nu cred ca suntem un oras atat de mare, atat de dezvoltat economic si atat de important pe harta europei incat sa ne permitem sa ne plangem in halul asta. Una peste alta Untold a adus o gramada de banii Clujului, l-a facut mai cunoscut si a lasat turistilor (din tara si nu numai) o parere foarte buna despre oras. Trebuie sa recunosc ca m-am simtit bine joi dimineata cand mergeam la servici ci vedeam puhoaie de turisti cu trolerul dupa ei.
DAR. Cu finantarea din partea primariei nu pot sa fiu de acord. E exact ca la fotbal, nu iti faci tu campanie electorala pe banii municipalitatii. Orice alt argument e inutil aici.
INCA CEVA. Daca domnul Boc ar fi asa dormic de evenimente culturale ar oferi spirjin tutoror celor ce vor sa organizeze ceva in Cluj. Eu zic sa va interesati de ajutorul acordat celor de la TIFF, Comedy si Jazz si veti vedea ca ei nu au fost privilegiati de dom' Primar.
P.S. Nu am fost la Untold, doar la EC. Totusi sper sincer sa se faca la anul Untold editia 2 si sa iasa la fel de bine pentru oras.

Pentru tine dedic comentariul lui Paul...

Tiff Comedy si jazz au primit mult mai putin... Si sincer imi pare rau de asta Ar putea iesi si ele niste mega festivaluri

NU ar putea. Nici o sansa !!!

Ai dreptate, e o diferenta, se vede si daca dai o cautare pe google dupa orice artist vrei tu participant la jazz si dupa Armin Van Buuren sau Guetta, si o sa vezi cate rezultate iti intoarce fiecare search.

La fel dupa numarul de participanti la evenimente, cand o sa aduca jazzul 60.000 de oameni si 240.000 de intrari in 4 zile, o sa poata emite pretentii la o subventionare mai mare.

Sau, cand bugetul lor va fi de 4 milioane de euro, la fel. Primaria a anuntat ca va contribui cu 10% din bugetul festivalului, de-aici si suma de 400.000 de euro. Suma pare mare raportata la banii cu care suntem noi obisnuiti sa traim, dar raportata la bugetul primariei, e o nimica toata.

Nu ma refer la ajutorul financiar dat de primarie.Din punctul meu de vedere primaria nu are voie sa dea bani nici la untold nici la tiff, jazz sau EC. Primaria trebuie sa ajute festivalurile cu logistica si infrastructura, atat. La asta ma si refeream, interesati-va putin cat ajutor logistic au primit restu de la primarie si veti vedea ce intentii are senor Boc.

Interesant ca participantii de la Untold cer toleranta de la restul populatiei din Cluj. In acelasi timp nu au nicio problema in a fi intoleranti fata de restul populatiei din oras. Oricine se ia de concertele de la ora 3 dimineata e facut automat pensionar, incult muzical si cate si mai cate. Am inteles ca e festival, am inteles ca s-au inchis strazi, am inteles ca s-a inchis o parte din parc, am inteles sonorul dat la maxim dar hai sa ne intelegeti si voi ca unii dintre noi care nu sunt pensionari si care dimineata au avut de mers la lucru am fi vrut sa dormim noaptea.
Ca sa traim impreuna in armonie trebuie sa existe compromis din ambele parti. Uite ce propun eu pentru 2016, puneti concertele la ore normale. Daca asta nu e ok pentru voi din cauza caldurii atunci hai sa mutam festivalul pe Valea Garbaului sau hai sa il mutam in alta luna mai racoroasa din an astfel incat sa poata fi facut la ore mai decente. Si atunci vom accepta tot ce am enumerat mai sus (galagie, blocaje, etc). Pentru ca suntem toleranti.

Sa fie o referinta comentariul de mai sus. Nu pot fi decat de acord cu cele enumerate, joi si vineri nu am reusit sa dorm din cauza zgomotului, si m-a deranjat mai ales joi, cand a doua zi trebuia sa merg la lucru. Sambata si duminica m-am bucurat de festival, si pot sa spun ca a fost un festival reusit; dar se putea gasi intradevar un compromis care sa impace ambele tabere. Mersi

Numai minciuni. Locuiesc pe Plopilor, si in fiecare noapte am inchis geamurile si am dormit fara probleme.

Exageratilor, cica nu a-ti dormit 4 nopti dintr-un an din cauza celui mare eveniment al anului in Cluj, eu am vecini cu noi nascuti care se trezesc si plang in fiecare noapte, credeti-ma ca e zgomotos, dar nu ma plang fiindca sunt rational si inteleg situatia, situatie care tine mult mai mult de 4 nopti. dar voi sunteti niste frustrati inchisi la minte carora le face placere doar sa se planga !!!!!!!

Nu e minciuna, zgomotul s-a propagat in sus. Cred ca nimeni in Zorilor nu a dormit cum trebuie zilele alea.

Hai sa-ti dau eu alta referinta: un var de-al meu (47 de ani) sta intr-un bloc in Plopilor, intre sala sporturilor si noua polivalenta.

Are un vecin (in jur de 50 de ani) care la fiecare, dar absolut la fiecare concert tinut in zona suna la politie si reclama galagia, Ca el nu poate dormi, ca e ilegal, ca da in judecata, ca...

No, de data asta l-a intrebat varu-meu la misto daca mai rezista, si se astepta la un pototp de ij=njuraturi, blesteme. SURPRIZA! Super reclamantul de meserie, a spus ca nu e chiar asa de rau, ca s-a obisnuit, si ca "acuma no, ce sa facem trebe cumva sa-i intelegem si pe tinerii astia, n-om muri 3 zile".

Explicatia a venit cand varu a aflat ca fiul individului e mare DJ si-a fost mare "artist live" la Untold?!?
Probabil pe undeva prin colturile alea intunecate de parc unde se mixa ptr grupuri restranse de petrecareti.

Dar, ia-o pe asta de referinta: Deranjul vine si el doar atunci cand nu o cer interesele de familie (de partid)?!? Cand e fiu-tau printre "artisti", parca nu e prea mare galagia?!?

parerea mea e ca gresesti. deranjul vine cand e deranj si daca acesta nu e conform cu normele de convietuire, trebuie reclamat. omu' are tot dreptul. intr-un stat organizat, daca avea dreptate, il oprea si pe presedinte. numai la noi artisti primesc rinichi peste rand sau sunt scutiti de pedepse cand circula beti pe motiv ca nu a copiat la bacalaureat si e bine vazut de comunitate.

Pai in ceea ce priveste cultura, ar fi cazul ca in bugetul pe anul urmator Primaria sa aloce SI(adica cumumulativ) pentru toamna muzicala clujeana 400 000 de euro. In plus nu ar strica finantare nici pentru un festival de teatru de acelasi calibru fie Interferente de la maghiar fie Maninfest - care anul asta s-au limitat la statui vivante.

Daca bagi bani in Interferente se cheama ca faci concurenta neloiala Sibiului. Iar in maninfest, Timisoarei.

dar de ce Boc a stat lip[it de orice articol cu tematica festival? Au fost banii lui pentru imagine? Sa mearga sa se pozeze pe Podul Traian , care e rupt de doi ani! E o realizare ca a rezistat pana acum! Nu ii este frica lui boc ca acest pod se va prabusi in continuare? Daca tot merge pe santiere, ca un utecist, sa vada cum sunt afundate chipengele canalelor de lang apod, cum banda de circulatie este afundata! Sunt semne ca continua surparea! Si pe str. Horea, sa mearga primarul si cu vopsea sa puncteze locurile unde vor fii plantati copacii, asa ca sa vedem si noi si sa nu ne facem o impresie gresita. Nu inteleg cum de toti sustinatorii lui se dau mari anticomunisti , cand Boc si tatal sau au alungat dei Rachitele pe cercetatorii care studiaza faptele securitatii!

Ada, da-l in...colo pe Boc! Hai sa vedem peste el, sa nu-i acordam atat de multa atente, sa nu-l mai legam de Untold, ca n-are nustiu ce merite deosebite.

Uite spre linistea ta si a celor care sunt de-a dreptul ingrijorati ca Boc a dat o lovitura de imagine in cursa spre un nou mandat, iti spun ca atat eu cat si prietenii mei am fost la Untold, ne-a placut la nebunie, dar NU IL VOM VOTA pe Boc nici daca face cate un Untold pe luna pana la alegeri si punct!

Asa ca terminati dracului cu cautatul de nod in papura FESTIVALULUI doar din dorinta de a lovi in Boc ca sunteti penibili, si s-ar putea sa aveti parte de un efect de bumerang, iar popularitatea piticului sa creasca, atacand imaginea unui festival care a creeat un val imens de emotie pozitiva.

Chiar nu va dati seama ca asociindu-l pe Boc cu Untoldul, si criticand in acelasi timp festivalul, ii generati un capital de imagine pozitiv, acesta putand fi perceput ca fiind victimizat???

boc s-a asociat cu festivalul si nu noi il asociem cu.

dar de ce Boc a stat lip[it de orice articol cu tematica festival? Au fost banii lui pentru imagine? Sa mearga sa se pozeze pe Podul Traian , care e rupt de doi ani! E o realizare ca a rezistat pana acum! Nu ii este frica lui boc ca acest pod se va prabusi in continuare? Daca tot merge pe santiere, ca un utecist, sa vada cum sunt afundate chipengele canalelor de lang apod, cum banda de circulatie este afundata! Sunt semne ca continua surparea! Si pe str. Horea, sa mearga primarul si cu vopsea sa puncteze locurile unde vor fii plantati copacii, asa ca sa vedem si noi si sa nu ne facem o impresie gresita. Nu inteleg cum de toti sustinatorii lui se dau mari anticomunisti , cand Boc si tatal sau au alungat dei Rachitele pe cercetatorii care studiaza faptele securitatii!

Aici se vorbeste despre un festival iar tu vorbesti despre problemele nerezolvate de primar. Cauta alt articol despre domnul primar si plangi cat vrei.

Bine ca comentariul tau ii destept!
Si tu nici nu vezi numai ce vrei tu?
Dupa tine cat trebuiau sa incaseze artistii?
Nu in ultimul rand, sa faci idioti 60.000 de oameni doar pentru ca au luat parte la un festival, te onoreaza frate!

Esti din categoria alora care daca NU au fost la un eveniment, fie ca n-au avut timp, bani, sau inspiratie, apoi evenimentul ala e de c.a.c.at.

Acelasi individ care desfiinteaza festivalul peste tot pe unde apuca, daca primea PE GRATIS o invitatie se ducea, ca deh, nu e de colo o pleasca de 150 de lei, deci trebuie fructificata, si-apoi nu mai termina cu laudele. Maaama, ce tare, eu asa ceva n-am vazut de cand sunt, de-abia astept la anul sa-mi iau abonament inca din februarie.

Asa, daca n-a fost, ba ca trebuia tinut pe coclauri, ba ca nu s-a putut plimba in parc, ba ca basii au sunat prea tare, ba ca unul s-a spanzurat din cauza Untoldului, ba ca Boc trebuie arestat ca a dat bani ptr organizare si pe dracu si pe ma-sa...

Ipocriti de doi bani!

numarul de idioti pe planeta este de miliarde, asa ca 60.000 au fost o picatura din ocean

Scuze ptr dubla postare, comentariul era adresat lui "Andante"

etic ar fi ca oamenii de afaceri care au fost parteneri ai festivalului Untold și au avut de câștigat din acest eveniment să nu își prezinte opiniile. dar cum la noi cu cât periem mai mult unde trebuie, cu cât câștigăm mai mult, e de înțeles de ce ați simțit nevoia să scrieți :)

în altă ordine de idei, acest festival, spre deosebire de EC, nu avea succes dacă nu avea spatele Primăriei și dacă nu avea servită pe tavă de către EC toată rețeta. pentru că, nu-i așa?, e foarte ușor să dai o tură la food courtul din Bonțida și să vorbești cu toți comercianții, la scene să cauți tehnicii, să te mai uiți pe la baruri să te inspiri ca design etc. după care să faci și tu ce ai văzut. cu toate acestea bifate și cu un buget imens, era și jenant ca Untold să dea chix.

probabil veți spune cum că-s hater, ceea ce e fals. sunt doar un om care îi admiră pe cei care clădesc singuri de la 0 ceva. ceea ce nu cazul organizatorilor Untold.

Nu esti hater esti doar cineva ce tine partea altuia, Untold a fost un succes mai mare ca Electric si punct, iar asta din cauza ca organizarea a fost exemplara si indreptata catre client, pe masura ce s-au incasat mai multi bani s-au reinvestit in artisti care nu sunt deloc ieftini. Si Electric si Untold au fost un succes, difera doar sumele, iar sa incerci sa denigrezi un festival impotriva altuia inseamna ca ai o implicare personala in oricare din ele.

Felicitari si EC si UNTOLD fiindca cresteti imaginea Clujului si a Romaniei!!!!!

Untold a fost un succes mai mare pentru că a avut un buget imens. Iar acest buget a fost rezultatul implicării Primăriei. Odată ce administrația dă bani mulți, sponsorii marșează și ei. Nu e meritul organizatorilor Untold aici. Dacă ei erau atât de pricepuți făceau asta fără a avea în spate Primăria, așa cum fac alții. Ei doar au știut să arunce (la propriu) cu bani în stânga și-n dreapta. Când or să fie ora rapoartelor, o să vedeți atunci ce risipă au făcut.

Cât despre imaginea Clujului, nu acum a fost pus Clujul pe hartă. Industria IT, TIFF-ul, Comedy, UBB-ul, școala clujeană de medicină și multe altele contribuie de ani și ani de zile la asta. Treziți-vă un pic la realitate. Nu mai mușcați toate cuvintele mari pe care vi le vând politicienii atunci când au nevoie.

Cred ca tu trebuie sa te rezesti si sa te uiti in jurul tau. Majoritatea strainior au venit pentru prima oara in aceasta tara, iar daca doar 5 % din cei 240.000 care au fost la festival au venit pt prima data, asta inseamna 12.000 de oameni care sa fi cheltuit pe langa bilete minim 50 de EURO asta inseamna 600.000 de EURO care s-au intors in buzunarele clujenilor, iar asta doar de la straini. Deci pana la urma tot populatia are de castigat din sponsorizarea primariei, care ca orice alta primarie e obligata sa sustina evenimentele culturale ale orasului.
Aici tu vorbesti de realitate cand de fapt dormi cu ochii deschisi.

bai otepedelist retardat, reiei cretinismele lui tise? au fost 240.000 de intrari in 4 zile, cu aceiasi oameni, nu 240.000 de platitori! gaozari paraziti ai banului public!

Untold s-a inspirat in Tomorrowland, la fel cum Electric Castle s-a inspirat din Electric Daisy Carnival, de aceea nu se aseamana evenimentele. Nu stiu cum poti zice ca cei de la Untold au mers si au racolat technicieni de la EC :))

Așa după cum au încercat să convingă și oameni din staff de la EC să lucreze pentru ei, dar nu au reușit. Nu trebuie să fii un geniu să compari comercianții de la food zone ca să vezi că sunt 90% cei de la EC. E foarte ușor să faci un festival pe bani mulți când alții îți arată timp de trei ani cum.

Știți ce nu pricepeți însă voi? Că Untold a aruncat cu banii (mulți dintre ei publici) din dorința de a rupe gura târgului și a ridicat prețurile artiștilor și furnizorilor, iar asta a stricat piața. Și dacă voi apreciați asta sunteți de-a dreptul inconștienți.

Un articol prost ,punct...Un autor care vede doar ce vrea el sa vada si ce ii convine sa vada. Un festival de genul astuia il tii in camp la mare distanta de orice asezare umana. Nu sacrifici 10.000 de oameni/opinii/pareri doar fiindca 200.000 sunt de acord cu festivalul. In felul asta iti arat ca si maneaua are sustinere larga in Cluj si imprejurimi..si atunci ce ne facem ? Basii dati la maxim,artificiile si jocurile de lumini nu sunt cultura, sunt un alt mod de a prostii o multime oricum vida...Manele sau clubing same shit impachetat in alta folie. Apropo ti se pare normal autorule ca doi dintre asa zisii artisti care au prestat timp de doua ore in fata unui public idiot sa incaseze 450.000 euro ? Bine unii in lacrimi...Cat de idioti puteti fi ?

De ce trebuia sa fie in camp? De ce zilele Clujului, zilele maghiare etc. nu sunt in camp? Eu zic sa mutam toate evenimentele in camp. De ce? Orice eveniment "deranjeaza" pe unul sau pe altul. Evenimentul asta o deranjat mai tare pt ca o fost organizat si o iesit perfect. Trebuia sa iti dai si tu cu parerea. Se vede ca n-ai ajuns pe la Untold. Stii tu ce ii cultura asa cum stii sa pui semnele de punctuatie in propozitii. Daca sustii faptul ca intreg publicul in fata caruia au cantat ii idiot, imi dau seama de cat esti de ratat. Stai in casa in continuare si vezi-ti de viata ta faina, obositule. "Nu sacrifici 10.000 de oameni/opinii/pareri", nu sacrifici opinii si pareri? cine ii IDIOT?

Uiti cu bunastiinta un lucru. La tot felul de "zile" are acces tot omu', aici au pus gard, au taiat bilete si au facut bani.

Ma tu esti prost de puti...da prost rau. Pai mai baiatule ...nici mie nu imi convine ca tu si neamurile tale imbecile mergeti si votati PSD si deaia ma supun majoritatii. Ai auzit de democratie...ai auzit de majorittatea decide? Ma pis pe tine si pe restu de 10.000 daca 90% din oameni sunt multumiti. Intelegi asa functioneaza o societate...majoritatea decide.Legat de artistii care iau 450.000 cei 2 au vandute discurti cat toata muzica romaneasca la un loc...ia vezi cat a luat Robbie Williams ia vezi cat ia Jay-Z ia vezi cat ia o formatie rock de talie internationala.Nu obijnuiesc sa vorbesc asa dar la prost trebuie sa ii vorbesti ca un prost ca sa inteleaga.Iar sa compari muzica electronica cu maneaua e ca si cum as compara pe tine cu o maimuta doar pentru ca aveti maini si picioare....bine..in cazul acesta jignesc maimuta.

E stupid sa compari muzica electronica cu manelele. Asta arata ca habar nu ai

Ti se pare normal sa dea cineva pe un falsul turnat in bronz si semnat de brancusi 14 milioane de dolari ?

Bine ca comentariul tau ii destept!
Si tu nici nu vezi numai ce vrei tu?
Dupa tine cat trebuiau sa incaseze artistii?
Nu in ultimul rand, sa faci idioti 60.000 de oameni doar pentru ca au luat parte la un festival, te onoreaza frate!
Esti din categoria alora care daca NU au fost la un eveniment, fie ca n-au avut timp, bani, sau inspiratie, apoi evenimentul ala e de c.a.c.at.
Acelasi individ care desfiinteaza festivalul peste tot pe unde apuca, daca primea PE GRATIS o invitatie se ducea, ca deh, nu e de colo o pleasca de 150 de lei, deci trebuie fructificata, si-apoi nu mai termina cu laudele. Maaama, ce tare, eu asa ceva n-am vazut de cand sunt, de-abia astept la anul sa-mi iau abonament inca din februarie.
Asa, daca n-a fost, ba ca trebuia tinut pe coclauri, ba ca nu s-a putut plimba in parc, ba ca basii au sunat prea tare, ba ca unul s-a spanzurat din cauza Untoldului, ba ca Boc trebuie arestat ca a dat bani ptr organizare si pe dracu si pe ma-sa...
Ipocriti de doi bani!

N-am pretentia cum ca,comentariul meu ar fi destept. Imi exprimam o opinie. Nu agreez "mocaciunile" Nu agreez acest tip de muzica. Basii la maxim nu sunt cultura. Altceva ?!

Nici eu nu agreez anumite tipuri de muzica, dar nici nu apar apoi pe net sa desfiintez un eveniment pe care poate ca nici macar nu l-am inteles, la care nu am participat, doar ptr ca mie muzica aia nu imi place.

N-are nimeni pretentia ca ar fi "cultura". Pe de alta parrte nici un meci de fotbal care aduce 50.000 de oameni la stadion nu e "cultura". Si nici tu nu pari genul de om care are abonament la opera sau teatru de ii dai cu "cultura" inainte.

:))))))))))) Ca bine i-ai zis !!!!!!!!!!

ce faci ovidiu ? postezi sub alt nick doar sa dai impresia ca nu e radu ? si sa-ti dai plusuri la ambele nickuri ? sau esti varu ? L...O...L... very funny

:))))))))))))))) Esti paranoia si apropo.....nu contezi !!!!!!!!!!!

ha ha ... esti o REPLICA dar crezi ca nu se vede. ha ha ha ... radu... ? ! aceleasi expresii . imediat ai venit cu minusuri si cu plusuri la tine . paranoia... mai crezi ca nu se vede ? esti de pomina ! te iei in gura cu toti ! to be continued ...

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide