Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Joi, 27 Oct. 2016, 12:04
46
19024

De ce să salvăm Clujul de București?

Pentru că viața noastră are prioritate. Pentru că țara asta e mai complexă și mai diversă decât o văd (mai degrabă n-o văd) cei care o conduc din birourile lor faraonice. Pentru că nu doar Clujul, dar și Alba Iulia, la fel Brașovul, Iașiul sau Drobeta Turnu Severin, au prroblemele și mai ales urgențele lor specifice. Pe care Capitala ori nu le înțelege, ori, cel mai probabil, pur și simplu, le ignoră.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Vă dau trei exemple care pentru mine sunt definitorii. De mai bine de un an de zile, Consiliul Județean Alba a făcut toate demersurile necesare pentru a redeschide Spitalul din Ocna Mureș (pe care s-a pus lacătul în 2011) ca secție exterioară a Spitalului Județean. Astfel instituția din Alba s-a angajat să suporte toate cheltuielile de întreținere a unității sanitare fără niciun fel de presiune pentru administrația centrală. Doar că Ministerul Sănătății întârzie să dea un aviz de funcționare.

Peste 20.000 de oameni din zonă așteaptă redeschiderea spitalului, pentru mulți dintre ei e în multe cazuri vital. Numai că pe niște birocrați îi doare-n cot și uită să semneze simplu niște hârtii. Lucru care l-a făcut pe unul din liderii județului să exclame de curând într-o emisiune că “urăște administrația centrală”, că cei din minister sunt „antistatali, antiromâni”. Nu îl contrazic!

Am filmat în Apuseni de curând. Și am constatat revolta legitimă a oamenilor de acolo legată de drumurile execrabile din partea asta minunată de țară. Drumul care leagă Câmpeni, județul Alba de Ștei, județul Bihor e departe de a fi un drum practicabil. Vă redau indignarea unui antreprenor în turism din Arieșeni. E vorba de un interviu de la începutul acestui an. „Nu cred că pe toți care sunt puși în funcțiile de conducere de la București nu-i duce capul că aici este o problemă cu infrastructura. Nu cred. Dar s-ar putea ca de noi moții să-și aducă aminte atunci când ba pică un avion, ba când ies anumite lucruri pozitive ale lor sau când au nevoie de voturi. În rest noi suntem cam uitați de lume”, ne-a spus omul. Și are dreptate!

Într-un interviu din 2013, ministrul pentru marile proiecte de infrastructură, Dan Șova, declara că din 2017 am putea ajunge cu mașina de la Cluj la Marea Neagră în mai puțin de cinci ore. “Tronsonul de la Sebeș la Turda se termină în 2016. Tronsonul Sibiu-Brașov se termină cel mai târziu în 2017, se poate și în 2016. Comarnic-Brașov este în aceeași situație. Va fi gata în 2016, cu puțin ghinion în 2017. Și atunci de la Cluj la Constanța veți circula sigur în vara lui 2017”, spunea Dan Șova. Ce avem astăzi? Nimic. Restul e poveste.

Când spun București nu mă refer în niciun fel la oraș sau la cetățenii lui pentru care am prețuire. București e sintagma pentru clasa politică de la centru din care au făcut parte cu onor și mulți lideri politici din Ardeal. Vorba fostului ministru Vasile Pușcaș: „Să te ferească Dumnezeu de ardelenii care se miticizează”. Și care poartă exact aceeași culpă ca orice alt politician al României care a ignorat orașele și provinciile acestei țări. Cu nesimțire.

UDMR, prin liderii săi intră în aceeași categorie. Sloganul lor e unul pur electoral. Dacă îi durea cu adevărat făceau ceva mai mult pentru pădurile de aici și pentru Autostrada Transilvania. Dar e mai plăcută guvernarea decât implicarea.

În schimb, am rămas uimit să îi văd pe unii resuscitând sentimentul patriotard, vorbind de segregare, separatism, pericolul maghiar, temele de campanie prăfuite ale anilor 90. Manipulare "cât China". Țara arde și baba se piaptănă. În direct, chiar!

A fi patriot înseamnă, după părerea mea, a te bate pentru comunitatea ta, a-ți face bine treaba, a-ți împlini datoria pe care o ai fie că lucrezi în mediul privat fie că ești angajat la stat, a fi onest în demersul tău.

Și dacă pentru a asfalta un drum în Apuseni sau pentru a redeschide un spital într-un orășel trebuie să aștepți o viață, atunci mai bine salvăm Clujul sau orice alt oraș din Româniar de ignoranța unora!

 

 

Voteaza articolul
3.9 / 5 (67 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

De ce să salvăm Clujul de bucurești. ? Deoarece prefer să salut cu SERVUS SERVI decât cu PA !!!

De ce să salvăm Clujul de bucurești. ? Deoarece prefer să salut cu SERVUS SERVI decât cu PA !!!

Pentrucă prefer să salut cu SERVUS SERVI decât cu PA ! Vă promit că voi reveni cu detalii argumentate. Vă mulțumesc, Mihai Zbucea

Concluzia aici este ca bozgorii sa continue sa ne suga poola, cum au tot facut-o de vreo 100 de ani incoace

HOW I GOT MY LOAN FROM THIS GREAT COMPANY

Hello my dear people , I am Anita Frank, currently living in New jersey city, USA. I am a widow at the moment with three kids and i was stuck in a financial situation in April 2015 and i needed to refinance and pay my bills. I tried seeking loans from various loan firms both private and corporate but never with success, and most banks declined my credit ,do not full prey to those hoodlums at there that call them self money lender they are all scam , all they want is your money and you well not hear from them again they have done it to me twice before I met Mr. Wilson Edwards the most interesting part of it is that my loan was transfer to me within 74hours so I will advice you to contact Mr. Edwards if you are interested in getting loan and you are sure you can pay him back on time you can contact him via email……… (wilsonedwardsloancompany@gmail.com) No credit check, no co signer with just 2% interest rate and better repayment plans and schedule if you must contact any firm with reference to securing a loan without collateral then contact Mr. Wilson Edwards today for your loan
They offer all kind of categories of loan they
Short term loan (5_10years)
Long term loan (20_40)
Media term loan(10_20)
They offer loan like
Home loan............., Business loan........ Debt loan .......
Student loan..........,Business start up loan
Business loan....... , Company loan.............. etc
Email..........(wilsonedwardsloancompany@gmail.com )
When it comes to financial crisis and loan then Wilson Edwards loan financial is the place to go please just tell him I Mrs. Anita Frank direct you Good Luck.......................

New Jersey City that is also located in the US. Is it the same that you're commenting about?

Ultima oara cand cineva a salvat pe cineva in Ardeal a fost in 1940 cand Bucurestiul a salvat primind sute de mii de romani izgoniti pentru identitatea noastra romaneasca de fortele de ocupatie hortiste maghiare. Amintirea acelor ani e scrisa cu sange romanesc la Ip, Traznea, Moisei si la Huedin unde Protopopul Aurel Munteanu a fost schingiuit si ucis in fata familiei sale de bestii locale cuprinse de nebunia sovina! Sa nu mai fie! Atunci Romania a fost casa romanilor alungati din Ardeal, acum Romania este casa noastra, a tuturor. Multumesc Bucurestiului si romanilor din Regat care au murit pentru ca eu sa vorbesc limba romana, sa studiez in limba si tara mea, sa nu am numele maghiarizat. Sa facem asadar o Romanie puternica alaturi de toate minoritatile din tara.

Am făcut armata la Capul Midia -Năvodari,capătul sud-estic al ţării,pământ relativ tânăr pentru România. Se ştie clar,indiscutabil,Dobrogea nu a fost niciodată românesc,până la " Marea Ocupare " din 1919 . În unitate s-au vorbit trei limbi,cea maghiară-fiind majoritari-,cea machedonă-cei cu pile,din zonă - şi limba oficială ,a ofiţerilor apevişti. Na-cu a ,A unguresc, de la poate,doare,coaie,oare,etc,etc -,am stat 14 luni cu verii lui Hagi,Becali,Lapa şi mulţi alţii,dar n-am putut învăţa limba lor. În schimb ei şi pe urmă mulţi alţii,inclusiv documentele vechi,m-au convins că limba lor e cea românească originală. Acum ştiu,au avut dreptate.Reprezentanţi de seamă ai machedonilor parveniţi,au ajuns acum două secole în Buda şi Pesta,unde s-au înbogăţit atăt de tare ,încât au reuşit să pună bazele unei naţiuni noi. Ca să închege o mulţime de etnii cu identitatea compromisă,au elaborat o limbă nouă,care a avut la bază un amalgan de limbi. A fost uşor,s-au luat pe rând cuvintele slave,maghiare,turceşti,greceşti,etc,etc şi s-au latinizat. Culmea e că la ţară încă sunt folosite ambele variante,unele cuvinte fiind numite arhaice sau regionale,fiind sinonime cu nelologismele latine.
Aşa că pentru frumosul,dulce grai românesc,poţi mulţumii maghiarilor machedoni ,care au format Şcoala Ardeleană,tocmai la Buda. http://revistasinteza.ro/a-fost-o-vreme-cand-la-buda-se-tiparea-mai-mult.... În legătură cu obsesia voastră numită "Ip,Trăznea,Mureşeni,Moisei "Chiar nu vreţi să intraţi în detalii ? Chiar tu pomeneşti de Aurel Munteanu. . Muntenii în Transilvania erau numiţi Hegyi,Erdei,etc. Cei migratori,veniţi din est ,erau numiţi Moldovan -şi nu moldovean-,iar cei din sud,după caz,erau Oltean şi Muntean. Sunt documente,totul e atestat se ştie clar ,de mai multe secole,că în fiecare zonă a Transilvaniei când au fost aduşi aceşti Moldovan,Oltean,Muntean,Şerb,Şerbănuţ,Şerban,Sârb,Raţ,Rus,Tot,Ceh,Armenean,Grec,Turc,etc,etc. Oare acel proprietar de teren,păduri,sate,biserici,drumuri,oameni,case, de ce era de vină ,dacă în faţa refugiaţilor ,a imigranţilor a folosit forţa. Nu mă crezi ,aşa-i ? Păi caută şi vezi. Şi dacă tot ai atitudinea asta de samaritan ,atunci cedează-ţi ju***EDITAT***te din apartament, la o familie cu vreo 10 membrii de afgani. Să te văd cât mai rezişti.Că şi vecinii ţi se mută . În ce priveşte România puternică,ştii când se v-a unii Moldova cu România ? Când unioniştii o să-şi scrie cererile bilingv,adică şi pe ruseşte. Numai aşa ,din respect.....care cam lipseşte încă în România,care e tot mai slabă.

Lucrezi în timpul liber! Si castigi repede! Dureaza putin timp sa te instruiesti, apoi pornesti sistemul care deja functioneaza, e probat! Ai nevoie doar de ceva timp liber si de un calculator cu conexiune la internet. Incepe acum, pentru ca oferta este proaspata! Solicita informatii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com
http://bit.ly/29ypMJN

Banii e bine sa fie intrun singur loc ca se pot fura mai usor!!

Bine ca am scapat Clujul si Transilvania majoritar romaneasca de Budapesta !

a reušit sá obtiná un loc de bazá printre caracteristicile poporului român ☺

Da . Sunt alegeri în Moldova. Comemorăm un an de la Colectiv.E plin televizorul. 64 au murit la Bucureşti,dacă nu iese bine, vor muri şi în Moldova sau cine ştie câţi în caz de război mondial. Atunci,e normal,nu contează dacă mai moare un Szilágyi, în Ardeal. Au fost patru fete şi un băiat. Socrul meu a dus numele în mormânt. Familia Szilagyi e o parte importantă în istoria locurilor,s-au ridicat,au căzut,au supravieţuit,dar au rămas în istorie.https://ro.wikipedia.org/wiki/Familia_Szil%C3%A1gyi.Soţia mea a rămas la etnia strămoşilor,mătuşile ei fiind dirijate către Alba Iulia şi Cluj,ca făcătură măritându-se cu ofiţeri de armată,de poliţie şi cu funcţionari. Nu cred în conspiraţii ,dar când la Alba Iulia a fost un puternic centru militar şi tot acolo au detaşat o grămadă de fete maghiare,nu mai poţi vorbi de soartă.Neamurile mi le-am văzut acu 25 de ani la nuntă,pe urmă la o înmormântare. Astăzi .la priveghi, ne revedem. Această mare familie,pe lângă multe altele,au fost formatoare de elită. Genele lor s-au transmis în afara Ardealului,s-au răspândit au format naţii . Astăzi,mâine,poimâine când mă voi întâlni cu neamurile din Muntenia,Oltenia,Moldova nu mă voi uita la ei ca la nişte străini ci ca la nişte fraţi,veri,unchi,nepoţi. Nu contează că de -a lungul timpului ,necunoscându-ne,poate ne-am insultat pe diferite forumuri,ne vom apleca capul în faţa unui sicriu,a unui nimeni în România,dar a unui Szilagyi,care rămâne în analele istoriei. O să am grijă să nu-i facem un mormânt din beton,la căpătâi o să-i punem doar o scândură sculptată. Simplu. Fie-i ţărâna strămoşilor uşoară.

te vor pune intre patru scanduri, ba buozgore, si nu va fi nicio federalizare

Greşeşti ! Mă vor incinera şi cenuşa mea o vor împrăştia prin toată Transilvania . Am câţiva prieteni,voluntari,de etnie română,care m-au asigurat că partea lor o vor arunca la budă. Ş-aşa-i binye.
Ha ! Ha ! Ha !
A da ! Am uitat să spun. Urmaşii mei vor porţiona cenuşa precum drogurile,preţul fiind ca atare.Dacă te înteresează te poţi înscrie ,binenţeles cu un mic avans,pe www bozgoromân @yahoo.com

(anticipate :))

NapoacaNews e pliná de tzopîrlani cárora nici mácar chestia aia cu detectarea umorului nu le-a crescut destul de bine în creier☺

anticipat ....

.

?

pe pâine n-aveti ce pune... darámite creier ☺

Just fun

Dragilor, sustineti cu tarie , nu federalizarea ... ci zonarea sau regionalizarea tzarii, asa cum a fost propusa ( indifferent ca emana de la PSD, sau de la alt partid aiurea... ) ca este cea mai buna masura, nu pentru " salvarea " Clujului ( de asta data, ca nu numai el este in cauza... ) de Bucuresti... ci, pentru ca "lumina sa nu se mai ia doar de la Bucuresti...( cum le place lor sa se laude si sa aspuna ) ci sa se poata lua, de peste tot, de unde exista " oameni " care au nevoie de "ea" ( de aceasta lumina, care s-a concentrat doar la Bucuresti ) , de parca noi n-am avea "chibrite ori scaparatori " , n-am avea "gaz", n-am avea becuri sau lanterne pe current continuu si nu " alternativ " ... .
-De ce totul trebuie dus si concentrat la Bucuresti (?) pentru ca este "capitala noastra draga ( cica ) " ... si de unde, cu tzaraita, ca vai de noi toti cei care contribuim, sa mai obtinem cate ceva ... "inapoi "... ???
-De ce sa nu concentram totul, zonal ( in cazul Transilvaniei, la Cluj-Napoca - asa ca o capitala transilvana ) , ca fondurile obtinute sa le folosim pentru dezvoltarea proportionala si armonioasa a intregii tzari si de ce sa incepem neaparat cu Bucurestiul... care este "atat de departe " de occidentul pe care-l visam si de ce n-am face acest lucru, peste tot, concomitent... ? ? ?
-De ce sa nu avem fiecare o cota de contributie pentru sustinerea si administrarea "Capitalei"... , care sa fie obligatorie, dar majoritatea "capitalului " sa fie folosit cu prioritate de catre cei care-l produc , fara artificii ?
-De ce pentru absolut "totul" trebuie musai sa mergem " la capitala "... ptr ca asa vor "ei"... sa nu putem sa ne luam "lumina" decat doar si numai si numai de "acolo" ?!
-Si cate si mai cate... aspect, care efectiv ne-au dezgustat, ne-au scarbit si ne-au cam "saturat" ... si de aceia a aparut si acest " Sa salvam Clujul de Bucuresti " ... care nu este inamplator !
Desigur, ca acest lucru si aceasta opinie, nu place "Bucurestiului " ... precum nu-i place nici "sugarului"... cand maica-sa este hotarata sa-l "intzerce"... si-i ia "tzatzuca " de la gura ! Urla, tzipa, zbiara, se da cu capul de pereti, se tranteste cu fundul de dusumea... face "stari de criza" ... dar totul la urma urmei, ramane doar "scene de circ"... prin care incearca doar sa impresioneze "inimile slabe de inger"... si/sau ceva mai "slabe "... in sperantza ca vor ceda si se vor reintoarce inapoi sa-i puna "tzata-n gura "... sa aiba "EL" de unde "suge " in continuare ... , precum "apduchii latzi " peste organelle genitale nespalate , neigienizate si lasate pline de "jeg " !
No priceput-ati ?!

Ardelenissima
Miticilor, de viţă altoită,
La voi e anormal să fii normal,
Noroc că-n ţara asta adormită
Încă se mai munceşte în Ardeal.

Suflete slabe, fără caractere,
Clone de cocalari şi lipitori,
În ziua când nevoia ne-o va cere
Vom pune stavile la trecători.

Degeaba v-aţi amanetat nepoţii,
Dacă rămâneţi, totuşi, în noroi,
Căci nu e clar dacă alegeţi hoţii
Sau hoţii vă aleg pe voi.

Păcat că suntem încă rubedenii,
Ridică, Doamne, pân'la cer Carpaţii,
Când n-or să vă mai rabde ardelenii
O să vă ţepuiţi unii pe alţii.

© Dorin Petru Lupaş

Nostim ! Se potriveste perfect ! Felicitari !
Lor ( bucurestenilor ) le-ar place, daca noi toata populatia amestecata din Transilvania, ne-am lua de cap , ne-am " smulge parul unul celuilalt " sa li-l dam "lor "... !

Articol care să ascundă prestanța un PSD maghiar care și-a furat electoratul și l-a tinut captiv.

Influentabili din fire, unii ardeleni de etnie romana si nu numai se lasa imbatati cu apa chioara fara sa realizeze ca pot deveni sclavi autonomi pe propriile mosii!
Atunci sa vezi ce contributii vor aduce bugetelor burgheziei europene!!!!!!!!.........aur, uraniu, sare, paduri, ape minerale etc!
Pai de aia se vrea si se tot urla prin cancelariile Europei ruperea Transilvaniei de Romania!
Chiar suntem asa de fraieri ca sa nu pricepem ???

Hapoi bre rumane, zii drept ca esti de'a nost', si dupa nume si dupa scris, mancati-as peleu, apoi ai dreptate, ce sa dam la altu,' ca ala poate cumpara, cand putem noi ciordi si vinde tot la ala, dar mai ieftin, apoi nici burghezia aia nu-i prosta sa vrea segregatie, ne lasa asa cum suntem, o mare Rumanie dar golita incet, incet, de bulibasii aia mari de la Bucale, mancati-as. Apoi cand nu a mai fi nimica de jefuit s-or cere rumanii singuri la altii, dar nu le-a mai trebui la nimeni.

București nu este locomotiva necesară dezvoltării, progresului României.Raportat la rolulu pe care ar trebui să-l aibă, este un oraș de pluton (unii ar spune chiar retrograd) dar și un sac fără fund în care se toacă cu sârg banii românilor. În ce privește raportul centru - provincie, acesta este similar cu raportul dintre puterea colonială și colonii.

de alte tari care au obtinut colonii peste "mári si tzári" dupá Marele Rázboi, România si-a primit coloniile (în urma glorioasei lupte de aproape 14 luni... când au rámas cu doar jumátate de Moldova si cu tezaurul dat la bolsevici :)) acilea peste munte: Transilvania si Banatul. Colonii au fost si colonii au rámas cu toatá "dacizarea" comunistá a unor localitati ca cum Napoaca.

Fie vorba de orice aspect al descentralizarii, probabil adevarul ar trebui cautat in cifre.Simplu pentru ca ele nu mint si indica faptul ca ardelenii varsa an de an mai mult in bugetul central decit judetele de dincolo de Carpati.Asta pentru ca investitiile sint mai mari, somajul e mai mic, deci statul incaseaza mai mult prin taxe vamale si impozite pe venit.Doar ca un simplu fapt; Aeroportul din Cluj a avut cea mai ridicata rata de dezvoltare dupa revolutie.Iar pentru cei care refuza sa fie factuali si vor argumenta aici cu binecunoscutele sloganuri ca ``bozgori`` sau ``iredentisti etc etc am o singura vorba. In timp ce planul de reorganizare administrativ-teritoriala si regionalizare pe criterii geografice, culege praful de pe birourile birocratilor bucuresteni,bavarezii si catalanii au propriul lor guvern si parlament.Drumul catre democratia occidentala si civilizatia toleranta e lung si anevoios cu sau fara UDMR

Noi romanii ardeleni de ajutam cu drag fratii din Moldova sau Muntenia. Voi ungurii va puteti plange in continuare. Dar daca nu va convine in Romania va puteti muta oricand in Ungaria voastra, unde curge laptele si mierea bineinteles.

Nu ma pling mai minte geniala Vorbesc de descentralizare pentru ca imi pasa de munca si viata tuturor ardelenilor fie ei cine or fii,si nu ma duc in Ungaria ba mai mult ii rog pe toti prosti ca tine sa se mute la Bucuresti pentru a fi mai aproape de mierea si laptele expediat din Transylvania .Un lucru in schimb e cert desteptule.Drumul bucuresteanului catre Europa trece prin Ardeal,ai grija sa nu obosesti pe drum ca-ti pierzi cetatenia EU

Inspir,pauză,expir,pauză........mă abţin,îmi adun gândurile-înteresant,omul şi dacă n-are tot foloseşte aceste cuvinte-mai trag de timp. Hm ! Mai bine m-aş duce la lucru. Mă,parcă-s UDMR-ul,încerc să cosmetizez milioanele de gânduri,planuri,proiecte. Nu cumva să scriu ceva neconstituţional,fac vreo gafă greu de reparat,spun ceva şi se v-a înţelege altceva. Totuşi.... ce vreţi să auziţi din partea UDMR ? Acum ,că sunt îndrumaţi din exterior,au prins curaj . Şi nu ăi bătrâni,că ăia s-au retras. Habar n-aveţi ce val de tineri curajoşi au pus stăpânire pe frâiele uniunii. Deocamdată tac şi fac. Şi ciulesc urechile spre vest. Da,nu spre Putin ci spre UE şi America. Că ăştia de aia au venit aici,să repare ce au stricat acu 100 de ani. Auzeam de la udemerişti de politica paşilor mici. Pas cu pas...şi voi aţi vrut minuni ? Uite minunea ! Toate canalele de ştiri proaste vorbesc de destrămarea României. Şi apare UDMR că salvează Transilvania de Bucureşti. Păi ,Sabin Gherman ne salvează de 20 de ani. A putut ? El singur ,nu. Dar s-a lărgit frontul. Mă gândesc-vorba vine- ......depinde de noi ? Mai crede cineva, aşa ceva ?Şi atunci,ce contează ce scrie UDMR pe nişte reclame ? Faptele vorbesc. Autonomia Ţinutului Secuiesc nu mai e un experiment, Deja funcţionează Autodeterminarea a dat roade. Sunt străzi cu numele marelui Vass Albert, se fac statui cu Kossuth,peste tot sunt inscripţii bilingve-mai puţin Kolozsvár-,joacă secuii fotbal în liga ll . Ce mai poate face Bucureştiul ? Să trimită americanii peste maghiari ? Păi ăştia au venit tocmai să apere democraţia. Ei spun UDMR-ului ce să ceară,ce să scrie,ce să răspundă.
Cică " a fi patriot înseamnă, după părerea mea, a te bate pentru comunitatea ta, a-ți face bine treaba,..." Spune D-ul Aron. Şi fără să vrea i-a făcut pe udemerişti patrioţi. De ăia mai mici,cu pasul mic.
Ce aţi fi vrut să vedeţi pe acele benere ? Hai ,scrieţi ! Cu litere mari. Fiţi patrioţi,faceţi ceva pentru comunitatea voastră. Dar fără bani . Că banii-s la Bucureşti.

,,străzi cu numele marelui Vass Albert"- un gunoi care a instigat la omorarea a doua femei de etnie evreiasca,sa nu vorbesc despre romanii omorati. Asta nu este sovinism?

Cineva spunea odată că spaţiul undeva tot se termină,dar prostia umană niciodată. Oare ? Adică paşoptiştii români ucigând maghiari,chiar cu miile, au ajuns eroii neamului. Dar Vass Albert;care a încercat să-şi protejeze, în faţa migranţilor, averea atestată de peste 8 secole ,e un gunoi,un criminal.Voi chiar credeţi,că numiţii Moldovan,Rus,Sârb,Raţ,etc,etc, au fost cândva daci ?Că au trăit şi trăiesc de peste două milenii pe aceste meleaguri ? Când familia Vass era prima dată atestată istoric,cuvinte precum Moldova sau Rusia încă nu erau concepute. Numiţii Moldovan încep să migreze în Transilvania de abia după formarea Moldovei. Culmea e că istoria Americii e cam identică,Vass Albert în cazul Transilvan fiind un fel de căpetenie indiană.Fiul lui Vass Albert a pierdut o luptă, în cazul reabilitării numelui,dar la poziţia lui în Armata Americii şi implicit a NATO nu se mai pune cu justiţia Română,el desfinţează statul. Oare ce ar avea de pierdut ? Dar cine are de suferit ? Doar proştii . Ăia ,care dacă stau în şir indian par o coloană până la infinit .Dar mai sunt românii aşa de mulţi ?

O CERTITUDINE e ca ungurii asiatic nomzi au invadat Europa in anii 900 pentru a jefui si a viola. Acesti unguri nomazi asiatici au ocupat teritoriu european locuit de europeni de cand lumea si pamantul si au format mai apoi Ungaria.. pe pamant furat bineinteles. Ca latini romani nu existau pe teritoriu Transilvaniei inainte de invazia nomazilor maghiari e doar O PRESUPUNERE ce va comvine voua ungurilor perfect.

Vreo cinci săptămâni pe un canal istoric au fost prezentate triburile barbare ,care au distrus efectiv Imperiul Roman. Nu-mi venea să cred ce au putut să prezinte aceste canale mârşave de dezinformare publică. Au fost în stare să scrie negru pe alb -mă rog ,erau alte culori ,dar destul de în contrast-cum că pe acualul teritoriu al României-ce-mi place expresia- trăiau sciţii,care au fost cotropiţi de barbarii de goţi,huni,etc. Cine dracu i-o dezinformat în halul acesta ? Mă ,da e o conspiraţie mondială. Ieri am văzut un alt documentar,despre celţi şi cultura Hallstatt din centrul Europei. Când au ajuns la cimitirele vechi de 2500 de ani şi la podoabele din aur,hopa ....uite imaginea şi sonorul cenzurat. Al dracului,celţii cu tot Hallstattul lor au importat podoabe de aur de la daci ? Şi atunci de ce a fost cenzurat sonorul ? Că eu am văzut pe imagini acele brăţări "dacice " în formă de şarpe încolăcit. Nu ştiu ! Cineva a îngropat ca o diversiune peste 500 de schelete de daci,în Austria,tot cu arme şi podoabe,ca să deturneze toată istoria glaciară a dacilor.Mă,ce gunoaie ordinare. Lipsă de respect pentru toată munca istoricilor ceauşişti.

frumos.

S-atunci de ce n-au folosit vorba dreapta din Ardeal? Ca noi asa stim... De ce n-au zis clar : "Vrem sa va scapam de Taxe"? Ca s-o dea cotita asa cum stiu ei mai bine ?

Culmea ironiei , spitalul din Ocna Mures a fost inchis ( la fel ca multe altele) de catre ministrul UDMR al sanatatii de atunci, Cseke Attila. Care n-a inchis nici un spital din Har-Cov. Oare nu e mai bine ca UDMR sa-si faca ordine intai in propria ograda de mitici? Iar in ceea ce priveste "comunitatea ta", aceasta trebuie sa fie intreaga tara, caci asta e rolul unui senator sau deputat spre deosebire de cel al unui consilier local.

Cele care s_au inchisTEMPORAR functionau cu grave probleme de personal(medici. Mai deschide ochii intre doua melodii al lui parizel(sau salam) si uita-te cum arata un asanumitul spital in lumea civilizata,unde merg sa se trateze si miticii nostri care traiesc dim MUNCA noastra !!!!!!

Vedeti la stiri cum stau bolnavii in spitalele(daca se pot numii asa) la Botosani si nu numai cate doi in pat si fug la noi unde sant catalogati OAMENI ! Aceste probleme sant prezentate zilnic la tv !!!!! Mai aveti tupeu sa comentati!

Pai daca justifici inchiderea spitalelor inseamna ca de fapt justifici faptele miticilor exact ceea ce nu vrei. Draga UDMR-istule ai contradictii in gandire. Nici macar nu-ti dai sema.. Mai bine scoate-tu tu salamul din gura...

ca sa furam linistiti! e mai bine in Vrancea sau Vaslui? acolo baronii locali sunt "separati" de bucuresti!

descentralizarea e foarte necesara, dar UDMR se referea la cu totul altceva, si asta s-a vazut si in slogan, ei se refereau la TAXE, ca atat ii si intereseaza, nu vorbesc de guvernare in slogan, nu vorbesc de conditii de viata, de urgentele care le amintiti dumneavoastra, ei vorbesc de TAXE!

fiecare intelege ce vrea, unii taxe, altii impozite, altii autonomie...etc..

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide